Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ακόμη ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την Σφαγή του Διστόμου από τις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα. Παρακολουθήστε το


Ένα ντοκιμαντέρ ντοκουμέντο γυρισμένο από την ΕΡΤ, στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα.
Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι άκρως συγκλονιστικό, γιατί μιλάνε παλιοί Διστομίτες που έχασαν και έθαψαν τα παιδιά τους. 
Είναι συγκλονιστικό για μας που βλέπουμε παππούδες και γιαγιάδες που έχουν χαθεί εδώ και πολλά πολλά χρόνια, να μιλάνε μοιρολογώντας.
Αλλά τα λόγια είναι περιττά. Επίσης πρέπει να τονίσω ότι είναι άκρως σκληρό βίντεο και θέλει γερές καρδιές και στομάχια.
Πρώτη φορά θα δείτε πρόσωπα που μέχρι τώρα τα διαβάζατε στα βιβλία της Σφαγής, να σας τα εξιστορούν οι ίδιοι. Διαδώστε το και προωθήστε το να γίνουν καλύτεροι οι σημερινοί άνθρωποι, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε.





1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δυο μερες γυρισματα στο Διστομο εκανε για αυτο το ρεπορταζ της ΕΡΤ ο Κωστας Παπατετρου με τον οποίο δουλευαμε μαζί στα ΝΕΑ. Ηρθαμε στο Διστομο - πρεπει να ηταν 1982-83 κλεισαμε ραντεβου με επιζώντες μεσω συμμαθητών μου - ενας ήταν ο Τασος Βασιλαρακος, άλλος ο Χρηστος Φιλιππου , αλλα και άλλοι.
Αποφασισαμε με τον Παπαπέτρου - που καταγεται από το Κριεκούκι- να συνεχισουμε και 2η ημερα. Το συνεργειο έμεινε στο ξενοδοχειο, ο Ππαπετρου φιλοξενηθηκε από μενα και τους γονεις μου.
Στην αρχή καποιοι από εκεινους που πλησιασαμε για να μιλήσουν ήταν κουμπωμενοι. Υυπήρχε μια επιφυλακτικοτητα, αμηχανια. Ηταν το πρωτο μεγαλο θεμα τηλεορασης για το Διστομο. Τελικα ολοι μιλησαν...Το υλικο ήταν μεγαλο, ενδιαφερον..Οταν προβλήθηκε μετα από λιγες μερες και γυρισα στο χωριο, με πλησιασε ενας που ηταν επιφυλακτικος στην αρχή ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΤΟΜΠΡΑ: << Δεν σου κρυβω ότι ειχα δυσκολια να μιλήσω για πολιτικους λογους, μήπως αλλλαξουν κατι, δεν ξερω...Ηταν όμως καταπληκτικο, ολοκληρωμενο και όσα είπα τα έβαλε όλα! Μπραβο!.>>
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ- ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥ ΡΕΠΟΡΤΕΡ!Ειναι φίλος και φιλος του Διστόμου!
ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ