Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Παπαϊωάννου στο Art Cafe Αστραδενή



Η Αστραδενή φιλοξενεί μέχρι και τις 29 Μαΐου, έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Παπαϊωάννου με τίτλο "Points In Time". Η έκθεση διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΜΑΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2011

Points In Time
Η ζωή είναι μια σειρά απρόβλεπτων γεγονότων. Η ανθρώπινη μνήμη συγκρατεί μόνο όσα έχουν κάποια σημασία. Χρησιμοποιώντας την φαντασία μας, μπορούμε να προσδώσουμε σε κάθε αδιάφορη στιγμή μια ιδιαίτερη δύναμη. Ακόμα και το πιο τετριμμένο δευτερόλεπτο μπορεί να αποκτήσει μια διαφορετική υπόσταση και να μετατραπεί σε σημαντικό γεγονός που θα μείνει στην μνήμη μας για πάντα.

Η φωτογραφία είναι το μοναδικό μέσο έκφρασης που έχει τη δυνατότητα να «παγώνει» συγκεκριμένα σημεία μέσα στη ροή του χρόνου. Το ζητούμενο από πλευράς φωτογράφου είναι το κυνήγι αυτής της μοναδικής στιγμής. Μέσα από τον ρυθμό της ζωής, προσπαθεί να ξεχωρίσει και να παγιδεύσει παροδικές στιγμές που δημιουργούνται και χάνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου.


Η φωτογραφική ενότητα με τίτλο «Points in Time», παρουσιάζει την προσπάθεια μου να αιχμαλωτίσω αυτά τα ιδιαίτερα χρονικά σημεία, τα οποία εμπεριέχουν ένα απειροελάχιστο «κάτι» από τη γεύση της ζωής.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Παπαϊωάννου:
Ο Κώστας Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1977 στην Φλώρινα. Είναι ανεξάρτητος φωτογράφος στον χώρο της φωτοειδησεογραφίας και του κοινωνικού ρεπορτάζ.

Έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα φωτογραφίας της Ν.Ε.Λ.Ε. Φλώρινας και σειρά σεμιναρίων γύρω από την καλλιτεχνική και την εφαρμοσμένη φωτογραφία.

Από το 2007 διδάσκει φωτογραφία στα φωτογραφικά τμήματα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Είναι επικεφαλής της φωτογραφικής ομάδας «Ροές» και έχει διατελέσει υπεύθυνος συντονισμού στο Φωτογραφικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών. Το σχολικό έτος 2010-2011 διδάσκει φωτογραφία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης.


Έχει πραγματοποιήσει ένα διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας για αρχάριους, δύο workshop με θέματα: «Αστικό τοπίο – Εικόνες της πόλης» και «Μέθοδοι ανάγνωσης και κριτικής της φωτογραφίας» και μια διάλεξη με θέμα: «Η φωτογραφία πέρα από την αναπαράσταση».

Είναι υπεύθυνος οργάνωσης και συντονισμού του «Φωτογραφικού Χειμώνα» στη Φλώρινα, ενός ετήσιου φεστιβάλ πανελλήνιας εμβέλειας με πληθώρα εκδηλώσεων.

Έχει διατελέσει μέλος τριών κριτικών επιτροπών, σε δυο πανελλήνιους και έναν μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 14 ομαδικές και 2 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει αναλάβει την επιμέλεια και την οργάνωση σε 7 από αυτές.

Φωτογραφίες και άρθρα του για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο, έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά έντυπα.


Art Cafe Αστραδενή, Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλ: 22611 00920

Δεν υπάρχουν σχόλια: