Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου 3ημέρου Αποκριάς 2011 στον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας


Δίστομο, 7 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου
Σε μια χαρούμενη, καρναβαλική ατμόσφαιρα γιόρτασαν με τη ψυχή τους οι δημότες  και όλοι όσοι επισκέφτηκαν το Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας  το τριήμερο της Αποκριάς 5-7 Μαρτίου 2011 .
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο στο Στείρι και Αντίκυρα με μασκαρέματα, κυνήγι του χαμένου θησαυρού, συνεχίστηκαν την Κυριακή με γίδα Σκαριτσάς, κρασί από την κοιλάδα του Οσίου Λουκά και το παραδοσιακό στειριώτικο γλυκό τηγανίτα  στο Στείρι, παρέλαση αρμάτων σε Στείρι και Αντίκυρα και τελείωσαν τη Δευτέρα στο Δίστομο με προσφορά λαγάνας, φασολάδας και ιδιαίτερη αποκριάτικη παρουσία των κουδουναραίων  έθιμο συνέχεια του  Κωρύκειου Άνδρου του Παρνασσού, που ήταν λατρευτικός τόπος προς τιμή του Διονύσου.
Πολλές και επίκαιρες οι ομάδες που έλαβαν μέρος με τα άρματά τους στα καρναβάλια, οι οποίες διάλεξαν επίκαιρα θέματα και πλούσια σάτιρα εφ’ όλης της ύλης και γενικά με την φαντασία τους και το κέφι που υπήρξε, δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα γλεντιού και χορού καθώς επίσης και πολλοί άλλοι οι οποίοι έδωσαν όλοι το δικό τους χρώμα και παλμό στις εκδηλώσεις.
Στο τέλος των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας  Γιάννης Πατσαντάρας δήλωσε:
“Θέλω εκ μέρους όλης της νέας Δημοτικής Αρχής να απευθύνω τις πιο θερμές  ευχαριστίες σε όλους τους Καρναβαλιστές και σε όλους όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το Δήμο μας τις μέρες της Αποκριάς, σε πρωτεύουσα του γλεντιού για ολόκληρη την περιοχή και όχι μόνο.
Εύχομαι σε όλους Καλή Σαρακοστή.”

Γιάννης Πατσαντάρας
Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας






Δεν υπάρχουν σχόλια: