Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πώς η ΤΡΑΠΕΖΑ κυβερνά τον κόσμο. Συζήτηση τη Δευτέρα 28 Μαρτίου με το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

  
Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου  
του Marc Roche

τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011, στις 8:00 μ.μ., 
στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
 (Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, πρώην Πεσ. Μαχητών, Λιβαδειά).
Για το βιβλίο θα μιλήσει
ο Κώστας Βαξεβάνης, δημοσιογράφος-συγγραφέας.
Η ΤΡΑΠΕΖΑ
Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο

Το βιβλίο τιμήθηκε με το γαλλικό Βραβείο Βιβλίου Οικονομίας 2010.
Ποια είναι αλήθεια η Goldman Sachs; Στις μέρες μας είναι Η Τράπεζα, μια παγκόσμια δύναμη. Τι είναι εκείνο που την κάνει ισχυρή; Η απόλυτη μυστικότητα. Διακρίνεται επιπλέον από μια κάποια έπαρση, μια και βγήκε δυνατότερη από το κραχ του 2008.
Ο Marc Roche μάς εισάγει στα παρασκήνια αυτού του ναού του χρήματος. Ανακαλύπτουμε σχέσεις στενές, αλλά και κρυφές, με ορισμένες πολυεθνικές, όπως με τη διαβολική BP. Μαθαίνουμε πώς η τράπεζα αυτή, με την αχαλίνωτη ροπή προς την κερδοσκοπία, βοηθά κράτη όπως την Ελλάδα να κρύψουν τα χρέη τους. Χρησιμοποιώντας μεθόδους νόμιμες, αν και όχι πάντα ηθικές, οργανώνει επίσης σφοδρές επιθέσεις, όπως την επιτυχημένη επιθετική εξαγορά της ευρωπαϊκής χαλυβουργίας Arcelor από τον ινδικό όμιλο Mittal το 2006.

Ξεκινώντας από την Ελλάδα, η τεκμηριωμένη έρευνα του Marc Roche στρέφει τα φώτα σε έναν από τους στυλοβάτες του καπιταλισμού, μια τράπεζα που αποτελεί ένα από τα γρανάζια της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης και τον φόβο και τρόμο των περισσότερων κυβερνήσεων.
Όλο το παρασκήνιο για τον κόσμο του χρήματος σ’ ένα βιβλίο που σοκάρει.
Το βιβλίο-αποκάλυψη του γάλλου δημοσιογράφου Marc Roche, ανταποκριτή της εφημερίδας Le Monde στο Λονδίνο, γνωρίζει ήδη από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του μεγάλη επιτυχία. Η επιτυχία του οφείλεται αφενός μεν στο ίδιο το θέμα που πραγματεύεται και αφετέρου στον τρόπο με τον οποίο το παρουσιάζει. Ο Roche με απλή και κατανοητή γλώσσα αποκαλύπτει πώς μια τράπεζα έφτασε να διοικεί την παγκοσμιοποιημένη πια οικονομία με απόλυτη μυστικότητα. Ο αναγνώστης έχει την εντύπωση πως διαβάζει μυθοπλασία, αλλά είναι η απόλυτη πραγματικότητα. Το βιβλίο αναφέρεται και στην Ελλάδα στη συνεργασία που είχε με την Goldman Sachs για την είσοδό της στην ευρωζώνη.
Το βιβλίο τιμήθηκε με το γαλλικό Βραβείο Βιβλίου Οικονομίας 2010.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα ''Σύγχρονη έκφραση''

Δεν υπάρχουν σχόλια: