Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Στειλτε απο σημερα Δευτερα SMS αγαπης στο 19454 για τα παιδια με καρκινο!



Με αποστολη SMS αγαπης στο 19454 απο το πρωι της Δευτερας 14 Φεβρουαριου εως και την Κυριακη 20 Φεβρουαριου μας καλει να ενισχυσουμε τις δρασεις του για τα παιδια με καρκινο, ο Συλλογος Γονιων Παιδιων με Νεοπλασματικη Ασθενεια η ''ΦΛΟΓΑ''.
Η εξορμηση, που εχει ως συνθημα ''Ολα τα παιδια εχουν δικαιωμα στην σωστη ιατρικη, ψυχικη και κοινωνικη φροντιδα'', γινεται με αφορμη την Παγκοσμια Ημερα Κατα του Καρκινου της Παιδικης Ηλικιας που ειναι την Τριτη, 15 Φερρουαριου.
Με την αποστολη ενος μηνυματος απο το κινητο τηλεφωνο μας στον αριθμο 19454 καθολη την διαρκεια της εβδομαδας, η ''Φλογα'' θα ενισχυεται με 1 ευρω τη φορα (η χρεωση του SMS ειναι 1,23 ευρω)
Στα προγραμματα του Συλλογο Γονιων Παιδιων με Νεοπλασματικη Ασθενεια η ''ΦΛΟΓΑ'' περιλαμβανονται η λειτουργια υπερσυγχρονου Ξενωνα για παιδια απο την Επαρχια που νοσηλευονται στις ογκολογικες κλινικες των Νοσοκομειων Παιδων, η κατ οικον νοσηλεια παιδιων, η ψυχολογικη υποστηριξη ασθενων παιδιων και γονεων, η λειτουργια σχολειου στον Ξενωνα, η παροχη συχχρονης τεχνολογικης υποδομης στα νοσοκομεια μεσω χορηγειων, η αποστολη ιατρων σε εξειδικευμενα σεμιναρια κ.α  

Και η ΛΑΜΨΗ  Β.Ελλαδας

Σε μηνυμα τους με αφορμη την  Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο ο Συλλογος Γονιων Παιδιων με Νεοπλασματικη Ασθενεια η ''ΦΛΟΓΑ'' και ο Συλλογος Γονιων Παιδιων Πασχοντων απο Κακοηθη Νοσηματα-Β. Ελλαδας η ''ΛΑΜΨΗ'' αναφερουν μεταξυ αλλων οτι ''στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό  20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι 280 – 300 παιδιά νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο.

Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά.

Στον καρκίνο δεν υπάρχει πρόληψη παρά μόνο έγκαιρη διάγνωση.

Θα πρέπει λοιπόν - τονιζουν η ''Φλογα'' και η ''Λαμψη'' - να δοθεί ιδιαίτερη σημασία :
·       στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο  και
·       σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι γονείς, για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας, ώστε να προστατεύεται η εργασία και το  εισόδημά τους. Οι Σύλλογοι Γονιών αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που αγωνίζονται για να κερδίσουν τη ζωή τους''.Και καταληγει το μηνυμα: 
''Ενισχύστε τον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα,ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση''.

 ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ SMS ΣΤΟ 19454 !
Επίσημη ιστοσελίδα :   
       http://www.floga.org.gr/

1 σχόλιο:

Λ.Δ. είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ:
----------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=-yWvm9BAJt0
----------------------------
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ - ΠΑΛΙ - ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ 19454 !ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΤΟΥ youtube!