Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

AΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟΥ ΜΙΚΗ




ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΩΣ ΥΠΟΠΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 

Καλησπέρα,
 
Η σημερινή Καθημερινή της Κυριακής 20/2/2011 οφείλει να δώσει μια εξήγηση για το τεράστιο λάθος της να διαφημίσει ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη στην πρώτη μεγαλειώδη εκτέλεση με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση το 1964!
Ενώ το εξώφυλλο του CD είναι αυτό της πρώτης εκτέλεσης και αναφέρει τους συντελεστές της πρώτης εκτέλεσης με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, ανοίγοντας το CD και βάζοντας το μέσα στο CD Player παρατηρούμε και ακούμε ότι πρόκειται για την ζωντανή εκτέλεση του 1988 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με τον Γιώργο Νταλάρα (δεύτερη εκτέλεση)! Όσοι αγόρασαν την Καθημερινή σήμερα μπορούν να το επιβεβαιώσουν ακούγοντας το CD, στείλτε μας τα σχόλια σας για να δούμε αν αυτό είναι γενικευμένο η έτυχε μόνο σε μερικά φύλλα!
Παρακαλώ μια εξήγηση από την Καθημερινή και ΑΜΕΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ την επόμενη Κυριακή αλλιώς θα υποθέσουμε άλλα πράγματα και μας θα λέτε πάλι ότι πιστεύουμε σε συνωμοσίες, προς το παρόν επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος υποθέτω ότι πρόκειται απλώς για τραγικό λάθος!


UPDATED ΚΕΙΜΕΝΟ:

Σύμφωνα με πληροφορίες και σχόλια αναγνωστών το λάθος είναι της δισκογραφικής και όχι της εφημερίδας Καθημερινή και θα διορθωθεί την επόμενη βδομάδα βάζοντας 2 Cd του Θεοδωράκη, του προγραμματισμένου ΠΟΛΙΤΕΙΑ Α+Β και του αυθεντικού ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του 1964 με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Το λάθος διορθώθηκε κατά το ήμισυ, πολύς κόσμος που δεν θα έπαιρνε την εφημερίδα την επόμενη Κυριακή θα αναγκαστεί να πληρώσει άλλα 4 ευρώ για να πάρει το αυθεντικό ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ με τους Μπιθικώτση - Κατράκη - Δημήτριεφ.

Υ.Γ. Δεν κρίνω ούτε κατακρίνω την ζωντανή εκτέλεση του 1988 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με τον Γιώργο Νταλάρα - Ν.Τσακίρογλου - Α. Κουλουμπή η οποία εξάλλου έχει διεύθυνση του ιδίου του Μίκη και είναι εξαιρετική, κατακρίνω όμως το όλο γεγονός που παίχτηκε από την εφημερίδα, απ την στιγμή που επί μια βδομάδα διαφημιζόταν σε όλα τα ΜΜΕ η αυθεντική εκτέλεση των Μπιθικώτση - Κατράκη - Δημήτριεφ και ο κόσμος έσπευσε να αγοράσει την εφημερίδα για την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ εκτέλεση.

Κι ένα απόσπασμα απο το κλείσιμο της συναυλίας αυτής στο Ηρώδειο, όπου τραγούδησε ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ Γρηγόρης Μπιθικώτσης υπο την διεύθυνση του Μίκη μας.


2 σχόλια:

Stendoras είπε...

Eυχαριστώ πολύ φίλε για την αναδημοσίευση,

νομίζω οτι ολα αυτά δεν είναι τυχαία, μάλλον γίνονται επίτηδες για να πουλάνε περισσότερα φύλλα, τώρα ο ίδιος κόσμος θα αναγκαστεί να ξαναπάρει την εφημερίδα την άλλη Κυριακή που θα έχει το σωστό ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

Το λάθος είναι και της εταιρίας αλλά και του υπεύθυνου της Καθημερινής που δεν ήλεγξε πριν την διανομή. Και βέβαια εξαιρετική και η ερμηνεία με τον Νταλάρα υπό την διεύθυνση του ίδιου του Μίκη και με επίσημο καλεσμένο τον Μπιθικώτση στις κερκίδες του Ηρωδείου αλλά κυκλοφόρησε χωρίς να ερωτηθεί ο Νταλάρας και χωρίς να γνωρίζουν οι αναγνώστες.