Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Η τοποθέτηση του βιβλιοπωλείου ''Σύγχρονη έκφραση'' για το βραβείο αναγνωστών

 ΠΗΓΗ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Ευρείας αποδοχής και δημοσιότητας έτυχαν οι θέσεις που διατυπώσαμε σχετικά με το “βραβείο αναγνωστών” στο blog του βιβλιοπωλείου.
Θέσεις τις οποίες προβάλλουμε με επιμονή τα τελευταία τρία χρόνια και φέτος τις κωδικοποιήσαμε,
έγιναν αντικείμενο σχολιασμού και θετικών αντιδράσεων από συγγραφείς, δημοσιογράφους και κριτικούς.
Διαβάστε τις εξελίξεις στον παρακάτω σύνδεσμο.

Η τοποθέτηση του βιβλιοπωλείου μας για το “βραβείο αναγνωστών” τυγχάνει ευρείας αποδοχής και δημιουργεί τις προϋποθέσεις διαλόγου για επανεξέταση του θεσμού.



Ευρείας αποδοχής και δημοσιότητας έτυχαν οι θέσεις που διατυπώσαμε σχετικά με το “βραβείο αναγνωστών” απο τις στήλες του παρόντος blog. Θέσεις τις οποίες προβάλλουμε με επιμονή τα τελευταία τρία χρόνια και φέτος τις κωδικοποιήσαμε, έγιναν αντικείμενο σχολιασμού και θετικών αντιδράσεων από συγγραφείς, δημοσιογράφους και κριτικούς.
Την ανάρτησή μας, επαναδημοσίευσε η ιστοσελίδα του “bookpress” , και την επανέφερε στο προσκήνιο στο νέο του τεύχος αρ. 4 το περιοδικό “the books' journal” όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Ενδιάμεσα ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΣ στο ένθετο ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ της Καθημερινής του Σαββάτου 18-12-2010 έγραψε.

... Eνδιαφέρων ο προβληματισμός που έφτασε από τη Λιβαδειά από τον δραστήριο βιβλιοπώλη Nίκο Λαμπρόπουλο («Σύγχρονη Eκφραση»). Θίγει αυτό που συζητάμε μεταξύ μας αρκετοί χαμηλόφωνα – κι άλλοι πιο δυνατά: τις γκρίζες ζώνες που συνοδεύουν τα τελευταία χρόνια το Bραβείο Aναγνωστών του EKEBI. Γράφει ο καλός βιβλιοπώλης στο blog του: «Eνα ακόμα “βραβείο αναγνωστών” που δεν πείθει είναι αυτό που απονεμήθηκε στη συγγραφέα Eλένη Πριοβόλου. Kαι δεν αναφέρομαι στη λογοτεχνική αξία του βιβλίου, μιας και δεν είναι αυτό το ζητούμενο του συγκεκριμένου βραβείου». Kαι αναρωτιέται δυνατά: «Πώς μπορεί να ψηφίστηκε πρώτο από σύνολο 6.239 ψηφοφόρων “αναγνωστών” ένα βιβλίο που βρίσκεται μόλις στη δεύτερη ανατύπωση, όταν πολλά συνυποψήφια έπαιζαν μεταξύ 10.000 έως 30.000 αντιτύπων;», λέει ο N. Λαμπρόπουλος μεταξύ άλλων. H αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε απορίες ως προς αυτόν τον θεσμό, αλλά κανείς δεν μας τις λύνει...
Μετά απ' αυτή την εξέλιξη πιστεύουμε ότι δημιουργούνται οι καλύτερες προϋποθέσεις για να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για την πορεία αυτού του βραβείου. Άλλωστε είναι και η απαίτηση των περισσοτέρων συγγραφέων που ήρθαν σε επαφή μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: