Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η διαδικτυακή εφημερίδα ''ζούγκλα'' του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου .. ψηφίζει για το Δίστομο

Ευχαριστώ θερμά τον Αλέξη Λεχουρίτη για την έρευνα και την ανάρτηση



Η διαδικτυακή εφημερίδα ''Ζούγκλα'' του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, σε άρθρο που ανάρτησε χτες, παροτρύνει και διαδίδει να ψηφίσουμε όλοι για το Δίστομο.
Η σελίδα vote for Distomo , έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας, και με τέτοιες σημαντικές βοήθειες όπως αυτήν της ιστοσελίδας Zougla, θα πάει ακόμη καλύτερα.
Κάντε Κλικ ΕΔΩ για να δείτε ολόκληρο το άρθρο.


Ψηφίσατε για το Δίστομο;

Η ψήφος όλων των Ελλήνων ζητείται μέσα από την ιστοσελίδα «ψήφισε για το Δίστομο».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Δεν είναι θέμα πολιτικό ούτε κομματικό. Είναι θέμα εθνικό. Το Δίστομο πρωτοπορεί και έχοντας ήδη εξασφαλίσει σε ιταλικό δικαστήριο να καλύψει το γερμανικό κράτος τα δικαστικά έξοδα, διεκδικεί αποζημίωση 60 εκατομμυρίων ευρώ για σφαγή άμαχου πληθυσμού».

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφoρίες:
www.votefordistomo.com/Vote.html


Η σφαγή στο Δίστομο
Στις 25 Απριλίου του 1944 γερμανοί στρατιώτες εισβάλουν στον  Καρακόλιθο και σφαγιάζουν 134 παλικάρια. Τέσσερα από τα παλικάρια ήταν Διστομίτες.
Σαράντα ημέρες μετά την ομαδική σφαγή στο Καρακόλιθο γίνεται και στα δύο χωριά μνημόσυνο. Οι πιο πολλοί Διστομίτες δεν είχαν πάει στα χωράφια τους και τις καθημερινές τους ασχολίες, για να τιμήσουν στην Εκκλησία του χωριού τους αδικοχαμένους νέους και να τους κλάψουν.
Εκείνη την ημέρα επέλεξαν οι γερμανοί στρατιώτες να δολοφονήσουν ακόμη μία φορά, άμαχο πληθυσμό. Εφτασαν στο χωριό, έβαλαν φωτιά στα σπίτια, σκότωσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, γέρους και γριές, μανάδες με αβάπτιστα μωρά στην αγκαλιά, πατεράδες, ανάπηρους, νέους, αποκεφάλισαν τον παπά του χωριού, βίασαν γυναίκες, λεηλάτησαν ότι βρήκαν μπροστά τους, έσφαξαν ακόμη και τα ζώα.

Αφάνισαν όλο το χωριό, ξεκλήρισαν οικογένειες στο όνομα του ναζισμού.


3 σχόλια:

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Το zougla.gr το έγραψε, όχι ο διαχειριστής του vote for distomo. Και το διόρθωσα κιόλας...Γράφει ( με την ορθογραφία που την αφήνω, ως έχει )..Στο Χωριό Καρακόλυθος. Το βγάλανε και χωριό το τοπωνύμιο Καρακόλιθος. Αλλά για να μην παρεξηγούμαστε, Η Ζουγκλα το λεει έτσι, κι οχι το vote for distomo.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην κρίνουμε από αυτά. Δεν είναι ιστορικά sites. Σκοπός μας είναι να ψηφίσουμε και να διαδώσουμε παντού. Υπαρχουν ιστορικά sites. Δεν έγινε για ιστορικούς λόγους αυτό.
Και ψηφίστε όλοι ξανά!!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ζητώ συγγνώμη..Έχεις απόλυτο δίκιο. Το γράφει όντως στην ιστορία το vote for Distomo,
Αλλά και πάλι του λέω συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.
Μην μένουμε εκεί. Αν θέλετε στείλτε του mail να το διορθώσει