Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Στο πλευρό της Ελλάδας για το Δίστομο ομάδα Γερμανών δικηγόρων

ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία

Την υποστήριξη της στην ελληνική κυβέρνηση για την υπόθεση της σφαγής του Διστόμου εξέφρασε με ανακοίνωσή της η «Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο» (Arbeitkeis Distomo) που αποτελείται κυρίως από Γερμανούς δικηγόρους.


Η ΑΚ Distomo έχει έδρα της το Αμβούργο και δρα εν γένει υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων στα θύματα των Ναζί. Με σημερινή της ανακοίνωση χαιρετίζει την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να παρέμβει η χώρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το Δίστομο διότι, όπως αναφέρει, με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν οι φωνές των θυμάτων του Διστόμου.
«Κάποιος που δεν θέλει να μιλήσει για τον πόλεμο και τα εγκλήματα πολέμου προστατεύει τους δράστες και θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη. Αυτό ισχύει για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επιπρόσθετα για σήμερα» αναφέρει σε άλλο σημείο της η ανακοίνωση της ΑΚ Distomo.
Η «Ομάδα Εργασίας Δίστομο» έχει ως πάγια θέση της την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τη σφαγή του Διστόμου και όλων υπόλοιπων θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων αλλά και απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στη Χάγη.

Δείτε και το προηγούμενο άρθρο μου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: