Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Μήνυμα συμπαράστασης από την ακτιβιστική οργάνωση της Γερμανίας ''ΑΚ Δίστομο - Αμβούργο''

Μας το στέλνει ο Λουκάς Δημάκας


Η Ελλάδα επεμβαίνει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και βάζει την Γερμανία ενάντια στην Ιταλία
Η ομάδα AK Δίστομο - Αμβούργο, δείχνει μέγιστη κατανόηση στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με την απόφαση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για να επέμβει στην περίπτωση σχετικά με τη νομιμότητα των αξιώσεων για αποζημίωση για τα θύματα του Διστόμου και των άλλων ναζιστικών θυμάτων, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Χαιρετίζουμε αυτό το βήμα
Μόνο κατά αυτόν τον τρόπο, η συμμετοχή των πραγματικά επηρεασθέντων προσώπων στα πρακτικά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μπορεί να είναι εξασφαλισμένη. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πραγματοποιήσει το δημοκρατικό καθήκον της να δώσει στα θύματα του Διστόμου τη δυνατότητα να ακουστούν στο δικαστήριο. 
Η γερμανική κυβέρνηση θέλησε να κρατήσει τα θύματα των εγκλημάτων των Ναζί και τους συγγενείς τους, μακριά από τα πρακτικά για να παρακάμψει τις έγκυρες κρίσεις άλλων κρατών και να ασχοληθεί  με αυτήν την περίπτωση μόνο μεταξύ των κυβερνήσεων της Γερμανίας
Ο γερμανός Υπουργός εξωτερικών Guido Westerwelle είπε για την συγκεκριμένη υπόθεση  χωρίς να δείξει καμία κατανόηση, ότι οι σφαγές όπως αυτή του Διστόμου  στις 10 Ιουνίου 1944 ήταν πολύ βαριά πολεμικά εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων. Για αυτό η κυρίαρχη ασυλία ως κράτος είναι άκυρη.
Η περίπτωση δεν αφορά το νομικά το Γερμανικό κράτος, παρά μόνο στη συνειδητοποίηση «της ιδιαίτερης ευθύνης » ή «της ευθύνης για την ιστορία».
Επίσης για τους  ναζιστικές δράστες π.χ. στο ' Amt' στο Werderscher Markt ( εγκλήματα  του 1944), και για τον τρόπο σκέψης τους ισχύουν οι παραπάνω κατηγορίες
Αλλά δεν ισχύει κάτι για τις νομικές υποχρεώσεις στα θύματα! 
Τα πολεμικά εγκλήματα και τα εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα πρέπει να παραγραφούν, είπε.
Οι δράστες πρέπει να διωχθούν και τα θύματα πρέπει να αντισταθμιστούν.
Αυτές οι ανάγκες πρέπει  εξασφαλιστούν με  νομικά μέτρα, και η κοινότητα των κρατών δεν πρέπει να είναι άνοση σε σχέση με τέτοια εγκλήματα.
Όμως κάποιος που δεν θέλει να μιλάει για τον πόλεμο και το πολεμικά εγκλήματα, προστατεύει τους δράστες και διακινδυνεύει την ειρήνη. 
Αυτό ισχύει για  τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και, επιπλέον, για σήμερα.
Αντίθετα με τους γερμανούς κυβερνητικούς εκπροσώπους, εμείς θα συζητήσουμε με τους επιζόντες της σφαγής του Διστόμου και με τους συγγενείς τους πώς να επιτύχουν τον αγώνα για  την αποζημίωσή τους από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ως νομικό διάδοχο του γερμανικού Ράιχ, και θα παλεψουμε για αυτό.
Η ομάδα ΑΚ Δίστομο - Αμβούργο, θα συμμετάσχει επίσης στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο τον Ιούνιο. 
Η ομάδα ΑΚ Δίστομο - Αμβούργο απαιτεί ακόμα μια φορά: - την άμεση εκπλήρωση των αξιώσεων για την αποζημίωση στην περίπτωση του Διστόμου - την απόσυρση της δράσης της Γερμανίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη, -την γρήγορη αποζημίωση για όλα τα θύματα των ναζιστικών εγκλημάτων από τη γερμανική κυβέρνηση. 

Αμβούργο, 13  Ιανουαρίου 2011 AK Distomo
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το http://www.nadir.org/nadir/initiativ/ak-distomo/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

to distomo autes tis meres einai eidhsh se ola ta ellinika mme kai se ksena europaika. distuxws omws den uparxei mia epishmh fwnh dld tou dhmarxou patsantara! h kruvete h kapoioi dn ton afhnoun na milhsei goa to xwrio mas!
epitelous kapios na tou pei se piojn topo einai dhmarxos k an tuxei na pate sthn dhmarxia tha deite pioi apofasizoun gia emas......
xupniste xwrianoi!!!