Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Ο Γεώργιος Παπανδρέου στο Δίστομο,καταθέτει στεφάνι στο Μαυσωλείο


Καρπούς απέφερε  ο αγώνας και το πείσμα μας, αφού δεν πέρασε μία εβδομάδα από την διαμαρτυρία μας στην Γερμανική Πρεσβεία, και η Ελληνική Κυβέρνηση πριν την λήξη της διορίας ( 14 Ιανουαρίου ) για το θέμα, θα παραστεί στην Χάγη:
Με απόφαση του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος στο υπουργικό συμβούλιο, η Ελληνική κυβέρνηση θα παραστεί στο δικαστήριο της Χάγης για την προσφυγή.
Να πούμε εδώ ότι αν δεν το έκανε θα χανόντουσαν οριστικά οι ελπίδες μας.
Επισκεφτείτε όλοι το ΔΙΣΤΟΜΟ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ.
Σημαδιακό ήταν ότι η ανακοίνωση από το σταθμό του Σκάϊ, έγινε από τον Διστομίτη Δημοσιογράφο Γιάννη Σιδέρη, καθώς κι από τον Λουκά Δημάκα από την εφημερίδα ''Τα νέα''.
Περισσότερο ρεπορτάζ:


Συγκεκριμενα ο Πρωθυπουργος Γιωργος Α. Παπανδρεου ανακοινωνοντας  στο Υπουργικο Συμβουλιο την αποφαση του για παρέμβαση της Ελλάδας στην εκκρεμή διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης τονισε τα εξης:
''Όπως γνωρίζετε, στις 14 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την δυνατότητα παρέμβασης της Ελλάδας στην εκκρεμή διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, και πιο συγκεκριμένα τις αξιώσεις του Διστόμου.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι την σοβαρότητα και σημασία αυτού του θέματος καθώς και τον ιδιαίτερο συμβολισμό του.
Στην λήψη της απαιτούμενης απόφασης έπρεπε να εξετάσουμε προφανείς ηθικούς, νομικούς και πολιτικούς λόγους, αλλά και σημαντικά ζητήματα ύψιστης εθνικής σημασίας και τα συνολικά συμφέροντα της χώρας, ιδιαίτερα σε μία κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ενημερώσω το Υπουργικό Συμβούλιο ότι, με βάση την ενδελεχή εξέταση και προετοιμασία του αρμοδίου Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο συνεργάστηκε στενά με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πήρα την απόφαση η Ελλάδα να παρέμβει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Είναι προφανές ότι, όλες οι ενέργειές μας έχουν μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.
Με τις οφειλόμενες πράξεις και ενέργειές μας επιτελούμε χρέος αυτονόητο, να τιμήσουμε εμπράκτως τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα.
Η προετοιμασία για την παρέμβαση της χώρας μας στην συγκεκριμένη υπόθεση έγινε με τη συμβολή και συνεργασία άξιων Ελλήνων Διεθνολόγων και ξένων εμπειρογνωμόνων με απτή εμπειρία του Δικαστηρίου της Χάγης.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω, το Υπουργείο Εξωτερικών, τον Δημήτρη Δρούτσα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Χάρη Καστανίδη, καθώς και τον Χάρη Παμπούκη και τον Βαγγέλη Βενιζέλο και όλους όσοι συνεργάστηκαν και συνέβαλαν στην σοβαρή προετοιμασία για την λήψη αυτής της απόφασης και των απαραίτητων ενεργειών για την παρέμβαση της χώρας μας.
Για άλλη μία φορά, πιστεύω ότι με την απόφασή μας αυτή υπηρετούμε πιστά τα συμφέροντα της χώρας μας αλλά και τιμούμε τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα''.
Απο την πλευρα μας ενα ''Μπραβο'' στον Πρωθυπουργο,που να θυμιηουμε, το 2009 ειχε παραστει στο Μ νημοσυνο των 218 σφαγιασθεντων συμπατριωτων μας το1944.

Παραθετουμε εδω ενα κειμενο του ''Αθηναικου Πρακτορειου Ειδησεων'' (ΑΠΕ) και της δημοσιογραφου κ.Δ. Κατσιμεντέ για τον δικαστικό "μαραθώνιο" των κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου που, μέσω Ιταλίας, συνεχίζεται τωρα στη Χάγη  
   Μια ολόκληρη δεκαπενταετία βρίσκεται σε εξέλιξη ο δικαστικός αγώνας των κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου Βοιωτίας που διεκδικούν από το γερμανικό κράτος αποζημιώσεις, ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ, για τις σφαγές συγγενών τους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο δικαστικός "μαραθώνιος" ξεκίνησε το 1995 από τον (αείμνηστο, πλέον) νομικό και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος κατέθεσε αγωγή με την οποία οι συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου απαίτησαν από το γερμανικό δημόσιο την υλική και ηθική ικανοποίησή τους για τα εγκλήματα-θηριωδίες που διέπραξαν οι στρατιώτες του Γ΄ Ράιχ.
Η κίνηση αυτή του Έλληνα νομικού θεωρείται «παγκόσμια πρώτη», καθώς, όπως εξήγησε μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ η θυγατέρα του κυρία Κέλλυ Σταμούλη που πήρε τη δικαστική "σκυτάλη" μετά το θάνατο του πατέρα της, "για πρώτη φορά απαιτήθηκαν αποζημιώσεις ατομικά από συγγενείς θυμάτων κατά αλλοδαπού δημοσίου (δηλαδή από άτομα και όχι από κράτος).

    Οι επόμενοι σταθμοί του δικαστικού "μαραθώνιου" ήταν οι ακόλουθοι:

    *Το 1997 εκδίδεται η υπ΄ αριθ 137/97 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς η οποία δικαιώνει τους Διστομίτες και επιδικάζει αποζημίωση για ψυχική οδύνη

    *Το 2000 το Γερμανικό δημόσιο ασκεί αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά της αποφάσεως αυτής, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία απολαμβάνει του προνομίου της ετεροδικίας-δηλαδή ότι δεν είναι δυνατόν να δικάζεται σε ξένη χώρα για τα εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν. Θεωρεί δηλαδή η Γερμανία ότι πρέπει να δικαστεί ενώπιον των γερμανικών δικαστηρίων και όχι ενώπιον των δικαστηρίων άλλης χώρας.

    *Εκδίδεται υπ΄ αριθ 11/2000 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως του γερμανικού δημοσίου και έτσι η Γερμανία από εκείνη τη στιγμή οφείλει πλέον να καταβάλει στους Διστομίτες τα ποσά που έχει επιδικάσει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς το 1997 (περίπου 60 εκατομ. ευρώ με τους τόκους έως σήμερα).

    *Η Γερμανία αρνείται να καταβάλει τα ποσά που δια της ως άνω δικαστικής αποφάσεως οφείλει και έτσι ο Ιωάννης Σταμούλης προχωράει σε αναγκαστική εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα.

    *Το γερμανικό δημόσιο ασκεί αμέσως ανακοπή (το 2002) και ισχυρίζεται ότι για να γίνει αναγκαστική εκτέλεση κατά των περιουσιακών του στοιχείων στην Ελλάδα απαιτείται η προηγούμενη άδεια του Υπουργού Δικαιοσύνης βάσει της διατάξεως 923 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Σημειωτέον ότι παρόμοια διάταξη δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου.

    *Η ανακοπή του γερμανικού δημοσίου γίνεται δεκτή από το ελληνικό δικαστήριο και ως εκ τούτου οι Διστομίτες δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους.

    *Το 2004 ο Ιωάννης Σταμούλης, συνειδητοποιώντας το αδιέξοδο, επικαλέστηκε τον Κανονισμό 44/2001 του Ευρωπαικού Συμβουλίου δυνάμει του οποίου η ελληνική αμετάκλητη απόφαση του δικαστήρίου της Λιβαδειάς μπορεί να κηρυχτεί εκτελεστή σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

    *Επιλέγει την Ιταλία προκειμένου να κινήσει αυτήν την διαδικασία και πράγματι το Νοέμβριο του 2008 (μετά από 4χρονο αγώνα και στην Ιταλία) κηρύσσεται εκτελεστή η απόφαση της Λιβαδειάς στην ευρωπαϊκή αυτή χώρα.

    *Η Γερμανία, κατόπιν αυτού, προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο η Ιταλία έπραξε νόμιμα αναγνωρίζοντας (με την κήρυξη ως εκτελεστής την ελληνικής απόφασης) στους κατοίκους του Διστόμου το δικαίωμα να αποζημιωθούν από τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ιταλία. Εκτίμηση νομικών είναι ότι η Γερμανία προσέφυγε στη Χάγη προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο και άλλες χώρες να ζητήσουν αποζημιώσεις (με ατομική προσφυγή, όπως οι Διστομίτες) για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ. -

Δείτε και σχετικό άρθρο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Γ. Παπανδρέου: «Μοναδικός γνώμονας η εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος»

Στη Χάγη η Ελλάδα για τη σφαγή του Διστόμου

Η προθεσμία για την δυνατότητα παρέμβασης λήγει στις 14 Ιανουαρίου
Την απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στη διαμάχη Γερμανίας και Ιταλίας για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και συγκεκριμένα εκείνων που αφορούν στη σφαγή του Διστόμου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
"Στην λήψη της απαιτούμενης απόφασης έπρεπε να εξετάσουμε προφανείς ηθικούς, νομικούς και πολιτικούς λόγους, αλλά και σημαντικά ζητήματα ύψιστης εθνικής σημασίας και τα συνολικά συμφέροντα της χώρας, ιδιαίτερα σε μία κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας", ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου.
"Είναι προφανές ότι, όλες οι ενέργειές μας έχουν μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος", πρόσθεσε.
Δεκάδες κάτοικοι του Διστόμου συγκεντρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη έξω από τη γερμανική πρεσβεία,ζητώντας δικαίωση Δεκάδες κάτοικοι του Διστόμου συγκεντρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη έξω από τη γερμανική πρεσβεία,ζητώντας δικαίωση Όπως γνωστοποίησε, η απόφαση ελήφθη, ύστερα από την εξέταση της υπόθεσης από τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η προετοιμασία για την παρέμβαση της Ελλάδας στην συγκεκριμένη υπόθεση έγινε με τη συνεργασία Ελλήνων διεθνολόγων και ξένων εμπειρογνωμόνων "με απτή εμπειρία του Δικαστηρίου της Χάγης".
Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την δυνατότητα παρέμβασης της Ελλάδας λήγει στις 14 Ιανουαρίου.


Και της εφημερίδας ΈΘΝΟΣ

Στη Χάγη για το Δίστομο

Με απόφαση του πρωθυπουργού, η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων

Με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την οποία ο ίδιος ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων λόγω των σφαγών και των καταστροφών κατά την περίοδο της γεμανικής κατοχής.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παραστέκεται στους κατοίκους του μαρτυρικού Διστόμου που ενώ είχαν δικαιωθεί από ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια στα αιτήματά τους για καταβολή αποζημιώσεων, δεν μπορούσαν να εκτελέσουν την απόφαση κατάσχεσης κρατικής γερμανικής περιουσίας.
Στη Χάγη για το Δίστομο
Γι' αυτό και οι κάτοικοι του Διστόμου υποχρεώθηκαν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μαζί με την Ιταλία, η οποία είχε στραφεί κατά της Γερμανίας για ζημιές που υπέστη και εκείνη από τους ναζί στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το εν λόγω Δικαστήριο δικάζει μόνο διαφορές μεταξύ κρατών.
Υπό αυτή την έννοια η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιεί επίσημη παρέμβαση, με την πρωτοβουλία που ανελήφθη από τον Πρωθυπουργό, ενόψει του γεγονότος ότι στις 14 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για δυνατότητα της ελληνικής παρέμβασης στη Χάγη για το εν λόγω ζήτημα.
Στη Χάγη για το Δίστομο
Η παρέμβαση του πρωθυπουργού
«Όπως γνωρίζετε», σημείωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, «στις 14 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την δυνατότητα παρέμβασης της Ελλάδας στην εκκρεμή διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, και πιο συγκεκριμένα τις αξιώσεις του Διστόμου».
Και συμπλήρωσε: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι την σοβαρότητα και σημασία αυτού του θέματος καθώς και τον ιδιαίτερο συμβολισμό του».
«Τιμούμε εμπράκτως τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα».
Θα ήθελα, λοιπόν, να ενημερώσω το Υπουργικό Συμβούλιο ότι, με βάση την ενδελεχή εξέταση και προετοιμασία του αρμοδίου Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο συνεργάστηκε στενά με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πήρα την απόφαση η Ελλάδα να παρέμβει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Είναι προφανές ότι, όλες οι ενέργειές μας έχουν μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.
Με τις οφειλόμενες πράξεις και ενέργειές μας επιτελούμε χρέος αυτονόητο, να τιμήσουμε εμπράκτως τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ : ΤΑ ΝΕΑ

Στη Χάγη η Ελλάδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις



Επιζώντες της σφαγής του Διστόμου κρατούν κεριά έξω από την Γερμανική Πρεσβεία σε μία διαμαρτυρία διεκδίκησης αποζημιώσεων την περασμένη εβδομάδα.
Την απόφαση της Ελλάδας να παρέμβει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην ιταλογερμανική διένεξη για το Δίστομο ανακοίνωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός.
Όπως είπε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, η διορία για την παρέμβαση λήγει την Παρασκευή.
«Είναι προφανές ότι όλες οι ενέργειές μας έχουν μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Με τις οφειλόμενες πράξεις και ενέργειές μας επιτελούμε χρέος αυτονόητο, να τιμήσουμε εμπράκτως τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα», είπε ο πρωθυπουργός.
Η προετοιμασία για την παρέμβαση της Ελλάδας στην συγκεκριμένη υπόθεση έγινε με τη συμβολή και συνεργασία Ελλήνων διεθνολόγων και ξένων εμπειρογνωμόνων με εμπειρία του Δικαστηρίου της Χάγης.
Γι'αυτό το λόγο, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, καθώς και τους Χάρη Παμπούκη και Βαγγέλη Βενιζέλο.


Δείτε και εδώ:

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231074181

http://news.in.gr/greece/article/?aid=907689

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=59779&catid=9&la=1

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=377659&ct=1&dt=12/01/2011

21 σχόλια:

Θ. είπε...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!!
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ-ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΙΟΣΥΝΗΣ-ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!!
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Συμπατριώτη, συμφωνώ. Αλλά αν δεν καναμε εμεις την ενέργεια επάνω στον καφέ μας, μία συνηθισμένη μέρα, ποιος ξερει τι θα γινοταν.
Δεν πηρε πρωτοβουλία ουτε η τοπικη οργανωση πασοκ και δεξιας, ουτε το κκε, ουτε συλλογοι, ουτε κανεις...Παρα μονο καποιοι νεοι...
Ας ειναι...Δεν μπορει να καπηλευτει κανεις την πραξη μας. Ηταν χρέος να το κανουνε αυτο...Αλλα ας μην προτρεχουμε......Τωρα αρχιζει ο αγωνας

Stendoras είπε...

Καλησπέρα φίλε μου!
Πολύ θετική εξέλιξη αρκεί να ευοδωθεί! Είμαστε δίπλα σας!

ονομα είπε...

Εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου για την απόφαση του πρωθυπουργού και τη αμέριστη συμπαράστασή μου στο δίκαιο αγώνα σας.
Είμαστε όλοι δίπλα σας. Ελπίζω σε μια αίσια έκβαση του δικαστικού αγώνα. Μπράβο σε όλους...

Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Έτσι σε θέλω Θέμη να τους τα χώνεις.

Μιλάμε για τα αυτονόητα που έπρεπε να κάνει η ελληνική πολιτεία εδώ και 60 χρόνια για τα θύματα της πατρίδας μας από τους ναζιστές.

και έρχεται ο συμπατριώτης μας να μας πλέξει το εγκώμιο του πρωθυπουργού και του υπουργού δικαιοσύνης.

Δικέ μου, ξεχνάς ότι από το 1985 οι κύριοι αυτοί είναι στα κυβερνητικά πόστα και δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα.....

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Στέντορα και Ντελάλη, να είστε καλά...Και εμείς θα είμαστε κοντά σας σε ό,τι χρειαστείτε, αλλά μάλλον να αλλάξω πρόσωπο ( χρειαστούμε ), γιατί τώρα είμαστε όλοι ενας Δημος. Χωριά που πλεον ειμαστε μια ισχυρή πολυ. να ειστε καλά!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ετσι ειναι αυτονόητα. Το μπραβο πρεπει να παει στον Σταμουλη και στην κορη του που εχουν ταλαιπωρηθει και αγωνιστει, στον Αργυρη τον Σφουντουρη που πολεμα ακομη, και στον Γιαννη Κινια..Γιατι δεν το λεει κανενας; Ο πρωθυπουργος ηταν χρεος να το κανει...Αυτο του ελειπε

Αντιμάζας είπε...

Είναι μεγάλη ντροπή να πλέκεται το εγκώμιο του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, ειδικά τώρα που εξαθλίωσε την Ελλάδα μαζί με την ΝΔ και συνεχίζει να την εξαθλιώνει.
Γιατί δεν λέτε τίποτα για τους νέους; Για τον Σταμούλη; Για το δίκτυο Μαρτυρικών πόλεων; Για τον Γλέζο; Για τον Αργύρη τον Σφουντούρη; ΝΤΡΟΠΗ πασοκορουφιάνοι....Αυτό μόνο...ΕΥΓΕ στα παιδιά..
Εσείς οι ίδιοι είστε που βαραγατε παλαμάκια στον Παπανδρεου με τις ιδρωμενες παλάμες από την υποτέλεια;
Ε όχι και τώρα σ' αυτή την περίπτωση ρε @@@στη μου

Ανώνυμος είπε...

Για τους πολλούς κρατούντες που πέρασαν φαίνεται ότι το <> δεν ήταν και τόσο εύκολο να το κάνουν πράξη.
Ο σημερινός Πρωθυπουργός όμως είναι ο μοναδικός που υλοποίησε το <>,έχει τιμήσει και την επέτειο.
Τυχαίο δεν νομίζω.
Υ.Γ.DISTOMO και για λόγους τακτ, αναγνωρίζουμε τα πρέποντα έστω και σ αυτούς που πράττουν τα <> δεν είδα να το κάνει κανείς άλλος τόσα χρόνια.
Σε άλλες περιπτώσεις πολύ μικρότερης σημασίας σε είδα να γίνεσαι πολύ εύκολα και απλόχερα γαλαντόμος και τιμητής.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Αυτό είναι τώρα το θέμα μας; Ο Παπανδρέου; Μας τίμησε; Ποιός ειναι και μας τιμησε. Για κανε κανα γκαλοπ να δεις τι λενε για τους πολιτικούς.
εγώ δεν χαρίζομαι σε κανεναν, ουτε ειμαι γαλαντόμος, απλά επικροτώ πράξεις που κρίνω ομορφες...
Δηλαδή για να καταλαβω, εσυ τωρα πλεκεις το εγκωμιο του Παπανδρεου;
Ελληνας δεν ειναι; Τι επρεπε να κανει; Ξερει ποιοί μας τιμησαν πρασινε βολεμενε φιλε μου; Ο Γλέζος που ειναι και ηρωας και αγωνιστης, κι οχι πολιτικός του μπαμπα και του Παππου. Βαλτε μυαλο γιατι θα σας γδαρει ολη η Ελλαδα.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Από όλη αυτη την ιστορία εσενα ο Παπανδρεου σου εμεινε; Πατε να καπηλευτείτε κατι μηπως;

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Οσο για τα περι γαλαντομιας...το γλειψιμο και η ρουφιανια ειναι δικο σας γνωρισμα

Ανώνυμος είπε...

Θέμη, τόσα χρόνια ελάχιστοι Διστομίτες συγγενείς των θυμάτων της ‘σφαγής’ και όχι μόνο! Έκαναν μεγάλο αγώνα για μια τουλάχιστον ηθική δικαίωση η αν θέλεις για να γίνει γνωστή έξω από τα σύνορα αυτή η απάνθρωπη τραγωδία των προγόνων μας και τώρα που ίσως έφτασε αυτή η στιγμή η αν το θέλεις έγινε γνωστή η ιστορία (για λόγους αποζημίωσης!!!) πέσανε πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άσχετοι ‘πατριώτες’ να καπηλευτούν ένα δράμα λέγοντας εγώ έχασα την γάτα μου στην κατοχή εμένα μου βουλιάξανε το φουσκωτό θέλω κι εγώ αποζημίωση.. Αίσχος, ξεφτίλα!! Αποδεικνύουμε για μια ακόμη φορά ποιοι είναι οι νεοέλληνες και για ποιο λόγο φτάσαμε σε αυτή την μίζερη πραγματικότητα…

giannisdistomo είπε...

ΜΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
ΤΙΜΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΣΩΝ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Θ. είπε...

Μα αυτο ειπα Θεμη:Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!! δεν ειπα οτι τον αγωνα τον εκαναν αυτοι οι δυο μονοι τους ή οτι εγινε τις τελευταιες μερες.
Επισης εγραψε οτι εκανε αυτο που οφειλε να κανει οποτε και ουτε τον αγιοποιω ουτε του πλεκω το εγκωμιο.Απλως αποδιδω τα του Καισαρως τω Καισαρι.Το οτι δεν ειπα για τους υπολοιπους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ το εκανα επειδη το θεμα αναφεροταν στην αποφαση του Παπανδρεου-αν δεις αλλα σχολια μου αναφερομαι σε πολλους αλλους.Τωρα αν καποιοι λογω των ιδεολογικων παρωπιδων δεν μπορουν να το καταλαβουν προβληα τους.
Σημασια εχουν τα γεγονοτα και σε αυτο πρεπει να μεινουμε οχι στις αποψεις μου η τις αποψεις καποιων αλλων.Το σημαντικο ειναι οτι παρθηκε μια αποφαση ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για το Διστομο.Τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες..

Stendoras είπε...

Ποιος Παπανδρέου ρε ανύπαρκτοι Πασόκοι??
Βρήκατε ευκαιρία πασοκόσκυλα να θριαμβολογήσετε τσάμπα!
Μας χρωστάνε οι Γερμανοί! Δεν ζητάμε ελεημοσύνη από κανέναν!
Τόσο καιρό φωνάζουμε για τις αποζημιώσεις, και ο Γλέζος, και ο Μίκης με την διακήρυξη της Σπίθας και τόσοι άλλοι Διστομίτες και μη!

Τότε που φωνάζαμε είμασταν γραφικοί ε? και τώρα που το είπε ο Παπανδρέου θριαμβολογείτε ε? καθίκια πρασινοφρουροί!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Πες τα, Stendora. Ακόμη και τώρα αυτόν επικαλούνται. Ακόμη και ΤΩΡΑ Διστόμίτες παίζουν παιχνίδι πολιτικό, παιχνίδι συμφέροντος...
Ευτυχώς που είμαστε και εμείς, Στέντορα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κοντή η μάλλον επιλεκτική μνήμη από τους πασοκους ,ο Σταθόπουλος υπουργός δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ,αυτός δεν οδήγησε με το να αρνηθει την εκτέλεση της απόφασης του δικαστηρίου Λειβαδιάς την υπόθεση στα Ιταλικά δικαστήρια ;
Άντε χαθείτε πασοκοι που το παίζετε τιμητές τον σφαγμένων κατοίκων του Διστόμου.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ανώνυμε, εχεις δικιο αλλα πρεπει να μην ξεχναμε οτι ΚΑΙ της ΔΕΞΙΑΣ οι Υπουργοι ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ...
Οπότε ειναι κι οι δύο για τον καιάδα

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκαιο ,αλώστε και οι δυο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα ιδία κόπρανα είναι ,και οι δυο υπηρέτες ξένων αφεντάτων .
Αλλά όταν βλέπεις Περγαντα περιφερειάρχη τι μπορείς να πεις …….

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Θα ήθελα να δω το εξής και μετά ας πεθάνω, φίλε μου.
Θα ήθελα να έβγαινε νόμος θα έλεγε ότι οι βουλευτές θα παίρνουν 800€ τον μήνα και δεν θα εμπλέκονταν σε μίζες και σε άλλα, κάτω απ τα τραπέζια κόλπα. Τότε να δω πόσοι θα πολιτεύονταν αφού δεν υπήρχε κατι για να κανουν περιουσίες, όπως τώρα.
Να έβλεπα πόσοι θα αγαπούσαν την Ελλάδα. Να έβλεπα επίσης και τα κομματόσκυλα από πίσω που δεν θα υπήρχε που να γλέιψουν και να φάνε κανά κόκκαλο, τι θα έκαναν και που θα γάυγιζαν.

ΥΓ: με όλο το σεβασμό στο αξιοπρεπές ζώο που λατρεύω, στα σκυλιά