Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου ''Θεατροφρένεια'' έχει την δική του στέγη.


Χωρίς φανφάρες, χωρίς πολιτικές και πολιτικάντικες υποσχέσεις και εξαγορές, με πολλούς φίλους και κάποιους κακόβουλους εχθρούς, που μόνο καλό τους έκαναν, τα παιδιά του θεατρικού Εργαστηρίου ''Θεατροφρένεια'', στεγάζονται πλέον στον δικό τους χώρο.
Στις οκτώ σήμερα το απόγευμα, φίλοι και θαυμαστές του πολιτισμού, και όχι μόνο, τίμησαν την προσπάθεια των παιδιών, στα εγκαίνια του θεάτρου.
Πριν τους χαιρετισμούς και την ομιλία του σκηνοθέτη Τάσου Σταθά, προβλήθηκε ένα βίντεο - αναδρομή στην ιστορία της καλλιτεχνικής ομάδας.
Ο Τάσος Σταθάς μίλησε για την ομάδα, και μας υποσχέθηκε πολλά για το μέλλον.
Θα είμαστε εκεί και θα στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες πολιτισμού και παιδείας, που χρειάζονται στην εποχή που διάγουμε.
ΠΑΙΔΙΑ Σιδεροκέφαλοι και ΜΟΝΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

Ακροδεξιό φασιστικό βίντεο ντροπής από την παρέλαση της 25 Μαρτίου. Μαζέψτε τους....Πηγή: Σίβυλλα
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία στο Υπoυργείο Εθνικής Άμυνας, Δευτέρα 29 Απρίλη, 1μμ

Η εμφάνιση στην επίσημη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στρατιωτικού τμήματος των βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων που βάδισε στην Πανεπιστημίου κραυγάζοντας εμετικά ρατσιστικά συνθήματα είναι μια πρόκληση για την οποία χρειάζεται να πάρει θέση αμέσως η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Θύμισαν τις πιο μαύρες μέρες της χούντας και της δικτατορίας του Μεταξά όταν ο στρατός οργάνωνε τέτοιου τύπου σοβινιστικές εμφανίσεις.


Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ρατσιστών καθώς και των υπεύθυνων αξιωματικών που υπέθαλψαν και οργάνωσαν αυτή τη χυδαία επίδειξη ρατσιστικού μίσους.


Δημιουργείται το ερώτημα πότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πολιτικοί προϊστάμενοι των στρατιωτικών που είχαν την ευθύνη της παρέλασης έδωσαν άδεια για συνθήματα όπως: «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ», «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό», «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα από αυτούς». Σε ποια μονάδα εκπαιδεύτηκαν και προετοιμάστηκαν για μια τέτοια ενέργεια;

Αυτό το κρούσμα δείχνει που οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης που άνοιξε την πόρτα στη ρατσιστική υστερία με το νόμο που ψήφισε πρόσφατα κατακρεουργώντας το δικαίωμα στην ιθαγένεια για δεκάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών. Με την πολιτική του Χρυσοχοίδη βγάζει ξανά την Αστυνομία με επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών ενώ απαιτεί στο Αιγαίο η FRONTEX να έχει το ελεύθερο να πνίγει μετανάστες. Με την πολιτική ασυλίας των φασιστών που χαράζουν σβάστικες στα χέρια καθηγητριών όπως στα Χανιά η των επιθέσεων σε μετανάστες και αντιρατσιστές διαδηλωτές όπως στους Αμπελοκήπους.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να καταδικάσουν τη προκλητική ρατσιστική ενέργεια και να απαιτήσουν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Και τα δικά μου σχόλια για τους γελοίους ρατσιστές.

Εγώ πάντα ήμουνα ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ.
Και τα παιδιά βαριούνται και εκτίθενται στους δρόμους, δημιουργώντας τους άγχος και δασκαλίστικα κλισέ, αλλά και οι μνήμες της ιστορίας δεν βγαίνουν στην επιφάνεια με τις μεταξικές ακροδεξιές παρελάσεις, αλλά με την παιδεία.
Δεν έχετε δει ποτέ σαν μαθητές να κάνουν κάποιοι παρέλαση χωρίς να ξέρουν γιατί;
Απορώ τα μεγαλοπαπαδαριά και η εκκλησία πού είναι να πάρει τώρα θέση;
Α ξέχασα, διαπραγματεύονται τα...... λιγοστά οικονομικά τους.
Ντροπή!!!!

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Η Επανάσταση του 1821 δεν έγινε!! Το κρυφό σχολείο ήταν φανερό!! - Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ'' από τον Ανδρέα Ι. Παντίσκα

Από τον Ανδρέα Ι. Παντίσκα

Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ"
(http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4566341&ct=4) και το άρθρο του Αλέξη Πολίτη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στον Τομέα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας.

Ακούσατε:

Οι Τούρκοι ήταν τόσο…καλοί,φιλομαθείς και φιλέλληνες, που ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, είχαν οργανώσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα εκμάθησης των Ελληνικών!

-Σύμφωνα με τους Ιστορικούς,τους οποίους βέβαια αντιπροσωπεύουν οι αρεστοί στο σύστημα γραικύλοι, Παιδεία υπήρχε ελεύθερα στην Ελλάδα,από το…1750 περίπου!!!
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΙΝ! ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΘΥΜΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ,ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΞ’ΑΥΤΩΝ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ!!!

-Οι παπάδες βέβαια “ήξεραν γράμματα”,αλλά “δεν μετέδιδαν γνώσεις στους μαθητές”:
Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥΣ!

Γιατί βρε σεις βασιζόταν ο Ελληνισμός τότε στους παπάδες για να μορφωθεί, έστω…επιφανειακά; ΑΦΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΚΙΟΛΑΣ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ,ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΛΠ;

-Είναι τόσο άσχετοι οι εν λόγω “ιστορικοί”, που αγνοούν ότι “το σχολείο στο Βατοπαίδι” ήταν
Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ, στην οποία φοίτησε ο Κοσμάς ο Αιτωλός,ο Ρήγας και τόσοι άλλοι.

-Σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της Επανάστασης, είναι γνωστό πως αλλού ξεκίνησε μέσα Μαρτίου, αλλού 23,24,25 και 26 του μηνός:
Αυτό είναι το πρόβλημα για τους θολοκουλτουριάρηδες;
 Αφού περνούσαμε τόσο καλά με τους Τούρκους, που μας μάθαιναν και γράμματα-ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ…ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ…ΠΟΙΟΤΙΚΗ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ!-γιατί επαναστατήσαμε;

-Το ανθελληνικό μένος των “ιστορικών” φαίνεται και από την πρόταση “στρατιωτικά η Ελλάδα ηττήθηκε κατά κράτος”!!! Και πώς έγινε αυτό ρε φωστήρες;
Γιατί ο μεγάλος Κιουταχής έφυγε κακήν κακώς από τη Στερεά; Γιατί ο Ιμπραήμ ηττήθηκε στην Πελοπόννησο;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ!Ο Γάλλος Στρατηγός Μαιζόν…μας απελευθέρωσε!

Ναι, καλά διαβάσατε! Οι Έλληνες δεν πολέμησαν καθόλου!Απλά…περίμεναν τους Γάλλους και λοιπούς Ευρωπαίους να μας…σώσουν!

Κουβέντα για την πολιορκία των Αθηνών, κουβέντα για το Μανιάκι και το συνεχή πόλεμο φθοράς στον Ιμπραήμ, κουβέντα για την Έξοδο του Μεσολογγίου, κουβέντα για τα κατορθώματα των Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Μπότσαρη, Νικηταρά και τόσων άλλων!

Σαφώς ο Γάλλος Μαιζόν βοήθησε κι αυτός στην εδραίωση της Επανάστασης, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι, με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Αλλοίμονο όμως αν μηδενίσουμε τις τρομερές θυσίες των ηρωικών Ελλήνων πολεμιστών, που προετοίμασαν το έδαφος για την ξένη επέμβαση, η οποία έγινε ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ (πάντα έτσι έκαναν οι Μεγάλες Δυνάμεις).

Σύμφωνα λοιπόν με τους “ιστορικούς”, Κρυφά Σχολειά δεν υπήρξαν, αφού οι φίλοι μας οι Τούρκοι προωθούσαν την ελληνική παιδεία από τον 14ο αιώνα, ενώ και οι στρατιωτικές επιτυχίες των Επαναστατών ήταν αδιάφορες, αφού “ηττηθήκαμε κατά κράτος από την Τουρκία” κι ευτυχώς, μας έσωσαν…οι Γάλλοι!!!

Ο ραγιαδισμός των νεοταξιτών που έχουν αναλάβει εργολαβία την “επιμόρφωση”, στο μεγαλείο τους. Η Ιστορία, πρέπει να ξαναγραφτεί στα πλαίσια της…ελληνοτουρκικής φιλίας!

“ΠΩ ΠΩ ΚΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ….!; ΤΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ”Η ΤΟΝ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ;


ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ CARL IILKEN (ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ) ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΚΥΖΗ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (1885/6);

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ (ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ – ΦΩΚΙΔΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ, ΚΛΠ);

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ; ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΛΑΙΚΗ (ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ/ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ)!;

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ; ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΙΔΩΜΑΖΩΜΑΤΑ;
ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ Ο ΑΔΑΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ!

ΔΗΛΑΔΗ Κε ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΝ 14ο ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ Η ΠΟΛΗ ΕΠΕΣΕ ΤΟ 1453! ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; ΤΙ ΜΕΓΑΛΟΘΥΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑΧ ΜΟΥ!

ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΦΟΥ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΥΝΤΑΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ, ΠΟΝΤΙΩΝ, ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ;

ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΟ 2% ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ…..” :)

Δείτε και εδώ άλλη μια απάντηση για το ίδιο άρθρο στην διεύθυνση http://www.antibaro.gr/node/1364
Ανδρέας Ι. Παντίσκας

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Την Κυριακή 28/3/2010 τα εγκαίνια της θεατρικής ομάδας ''Θεατροφρένεια'' στο Δίστομο.Το όνειρο γίνεται πραγματικότηταΔεν περιμένουμε αλλά ανοίγουμε δρόμους


Δεν ζούμε στατικά αλλά κάνουμε ανατροπές

Δεν ψιθυρίζουμε αλλά κραυγάζουμε,ότι δεν αντέχουμε να ζούμε με δανεικά όνειρα..!

Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2010-στις 8 το βράδυ, στα εγκαίνια της  ομάδας"ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ",

ξεκινά η περιπέτεια των δικών μας ονείρων!!!

ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Θα είμαστε για να σας ετοιμάσουμε εκτενές ρεπορτάζ.
Δείτε εδώ πριν ,κατά την διάρκεια των εργασιών, και μετά, από σημερινή λήψη, στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης και ο ηρωισμός του Διστόμου


Λόγω της σημερινής εθνικής επετείου, θα αναρτήσω κάποια αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του μεγάλου Ρουμελιώτη στρατηγού, Ιωάννη Μακρυγιάννη, που αφορούν το Δίστομο.
( Κλικ εδώ να δείτε και τα προηγούμενα για τον Καραϊσκάκη και το Δίστομο ).
Βέβαια δεν είναι τα μόνα. Απλά εγώ επέλεξα κάποια. Δείτε και τα προηγούμενα αφιερώματα μου για την Μάχη του Διστόμου ( κλικ στο όνομα για την δείτε ), από τον γραμματικό του Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Για να έχετε πλήρη εικόνα για την προσφορά και τον ηρωισμό του Διστόμου κατά την επανάσταση του 1821, διαβάστε τα εξής βιβλία:
Γεώργιος Καραϊσκάκης - Δημήτρη Φωτιάδη.
Απομνημονεύματα Μακρυγιάννη - Πρόλογος/επιμέλεια - Γιάννη Βλαχογιάννη

Αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη 


1


                                                               Ο Γιάννης ο Διστομίτης

Της είπα την κατάστασιν του φρουρίου. Ο Ζαΐμης ήταν Πρόεδρος της Διοικήσεως. Μου λέγει ο καϊμένος: «Έρχομαι εις το κονάκι σου να μιλήσωμεν πλατύτερα». Με είδαν εις την κατάστασιν οπού ήμουν, πρησμένο το κεφάλι μου, μου διορίσαν γιατρούς. Ήρθε ο Ζαΐμης, ανταμωθήκαμεν, μου είπε την κατάστασιν του ταμείου, ότι δεν έχει ούτε λεπτό. Μου λέγει: «Χαίρομαι ότι ήρθες εσύ έξω, και να συνακουστούμεν σε ό,τι μπορέσουμεν να βοηθήσωμεν την πατρίδα, και ν’ αφήσουμεν τα παλιά πάθη. – Του είπα, χαίρομαι διά έναν αγωνιστήν σημαντικόν, κεφαλή της πατρίδος, οπούχει τόση ’λικρίνεια. Ότι τα πάθη τα είδαμεν πού μας κατήντησαν. Κ’ εγώ, του λέγω, ’σ ό,τι με διατάξετε είμαι έτοιμος να πεθάνω διά την αγάπη της πατρίδος. Και δι’ αυτό εβήκα εις την κατάστασιν οπού με βλέπεις». Ήρθαν και τ’ άλλα τα μέλη της Επιτροπής της Διοίκησης• είπαν να πάγη ένα από αυτούς εις τα Μέθενα να μιλήση με τον Φαβγέ. «Ήταν καλά, μου λένε, να πάγαινες και μόνος σου – είσαι αστενής• θα τον ενθουσίαζες αλλοιώς. – Τους λέγω, να πεθάνω εις τον δρόμον θα πάγω να ’νεργήσω ό,τι μπορώ!»

Επήγα εις τα Μέθενα. Με δέχτηκε ο αγαθός και γενναίος Φαβγές κι’ όλοι οι αξιωματικοί. Τους ενθουσίασα. Τους ηύρα πρόθυμους και με μεγάλον πατριωτισμόν. Σηκωθήκαμεν με τον Φαβγέ και πήγαμεν εις την Διοίκηση. Και διοριστήκαμεν εμείς οι δυο επίτροποι με δυο μέλη από την Διοίκηση• και σκεδιάσαμεν – και μιλήσαμεν να μείνη μυστικόν το σκέδιόν μας, κ’ έμεινε. Πήγε ο Φαβγές εις τα Μέθενα, έκαμε χαζίρι το σώμα του και το φόρτωσε πολεμοφόδια• κ’ εγώ στάθηκα εις την Αίγινα κ’ έκαμα έτοιμα αλοιφές και ξαντά κι’ άλλα αναγκαία – κι’ όλα μυστικά, ότ’ ήταν Τουρκοραγιάδες πολλοί από ’κείνους οπού ήταν φορτωμένοι πέτρες και τους λευτέρωσε ο Κιταγής. Τόδωσα του αθάνατου Φαβγέ τούς οδηγούς οπούχα μαζί μου από το κάστρο, τους γενναίους κι’ αγαθούς Γιάννηδες, Κουντουριώτης ο ένας και Διστομίτης ο άλλος. Αυτείνοι οι δυο αγαθοί πατριώτες έβγαιναν πάντοτες με γράμματα από το κάστρο, ανάμεσα από τόση Τουρκιά. Μεγάλες χάριτες χρωστάγει η πατρίδα εις αυτούς τους δυο γενναίους πατριώτες. Και μαζί μ’ αυτούς το ταχτικόν κι’ ο Φαβγές πήγαν τα πολεμοφόδια κι’ άλλα αναγκαία, φορτωμένα οι ίδιοι απάνου τους. Κι’ όλοι αυτείνοι κιντύνεψαν• αλλά ως γενναίγοι και καλοί πατριώτες αποφάσισαν και μπήκαν εις το κάστρο. Και η πατρίς να θυμάται και να δοξάζη αυτούς τους άντρες.

                2
                                                                       
                                                                       Μάχες στο Δίστομο


Ακούτε, εσείς; Ο Καραϊσκάκης, από δέκα χρονών παιδί κλέφτης, θα γύριζε με τους Τούρκους, οπού τους σκότωνε μέσα τους λόγγους και περπάταγε ξυπόλυτος από μικρό παιδί δια την λευτεριά. Ο Εκλαμπρότατος, το ζυμάρι των Τούρκων, ο δουλευτής αυτείνων, των Τούρκων, ο Μαυροκορδάτος, ο αγαπημένος των τύραγνων, κατάτρεχε τον Καραϊσκάκη να τον καταδικάση εις θάνατον! Χαζίρι τ' αργαλεία της δικαιοσύνης του και της αρετής του να τον πάνε εις τον 'Αδη, αφού γλύτωσε από τόσες πληγές και δυστυχίες, οπού υπόφερε δι' αυτείνη την πατρίδα.

Σκότωμα τον Καραϊσκάκη, ότι δεν είναι κόλακας του Μαυροκορδάτου, δεν είναι ποταπός καθώς εκείνοι οπού τον κολακεύουν. Η γυναίκα με τα μουστάκια, ο Κωσταμπότζαρης, ο Στάικος και οι άλλοι του όμοιοι, οπού τον θυμιατίζουν και τους θυμιατίζει, τον λένε "Εκλαμπρότατον" και τους λέγει "γενναιότατους", πού αγωνίστηκαν αυτείνοι, οι φίλοι σου οι Γενναιότατοι; Εσύ, Εκλαμπρότατε, από τον καιρόν οπού κόπιασες όλο νέα πράματα ήφερες εις την πατρίδα, διαίρεσιν αναμεταξύ μας δεν είχαμε, φατρίαν μας ήφερες, νέον φρούτο 'σ εμάς τους 'Ελληνες, παραλυσίαν κι' αφανισμόν.

Αν 'πιτύχαινες να σκοτώσης τον Καραϊσκάκη, πού θα τον βρίσκαμε όταν η Ρούμελη γιόμωσε Τουρκιά και προσκύνησαν όλοι από την καλή σας κυβέρνησιν κι' αρετή, οπού δείξετε εις την πατρίδα όλοι εσείς οι πολιτικοί; Αυτός ο Τούρκος, ο Καραϊσκάκης, σύναξε όλους τους οπλαρχηγούς και πήγε μαζί μ' αυτούς με τα ίδια τους έξοδα και θυσίες, κ' έχοντας όλη την αγάπη 'σ αυτόν, πήγαν και ξαναλευτέρωσαν την πατρίδα και εις την Αράχωβα και Δίστομον στήσαν πύργους με κεφάλια των Τούρκων.
Μαθαίνομε ότι, αφού πήγαν πίσου ζωντανοί ο Αλέξη Νούτζος κι' ο Παλάσκας, ο Κωλέτης παρακινάγει και τ' άλλα τα μέλη της Διοικήσεως και τους στέλνουν πάλε αναντίον του Δυσσέα. Πήγαν εις το Δίστομον, ήταν ανθρώποι του Δυσσέα εκεί, τους διώξαν. 'Ηταν και Λιβαδίτες με το πνέμα αυτεινών και συντρόφοι του Κωλέτη. Πηγαίνουν και 'σ άλλα χωριά.
{Τους έπιασε ο Δυσσέας και γράμματα, οπού γράφαν να τον σκοτώσουν.} Στέλνει ο Δυσσέας ν' ανταμωθούν και πήγανε εις την Δρακοσπηλιά. Μαζώνει ο Δυσσέας τους κατοίκους όλους και τ' ασκέρι του. Τους λέγει ο Δυσσέας: "Διαβάστε αδελφοί, τα γράμματα (τα διάβασαν παρουσία). Αδελφοί, τους λέγει, ο 'Αργειος Πάγος και η Κυβέρνηση σας είναι γνωστό ότι με κατάτρεχαν και με κατατρέχουν.

Χάρη στον ηρωισμό του Διστομίτη ταχυδρόμου του Γιάννη, η Αθήνα μας τίμησε με την οδό Διστομίτου, που βρίσκεται εδώ ( Δέστε στην εικόνα. Κλικ για μεγέθυνση )
Η όδος Διστομίτου στην Αθήνα, προς τιμήν του Γιάννη του ΔιστομίτηΤρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Τουρκικά σχολικά βιβλίαΈστειλε ο συμπατριώτης μας, Άρης Θεοδωρόπουλος.

Πηγή: Εφημερίδα ''Το θέμα''

Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία, το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονας διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:


-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη»...

-Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».

-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης.
Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955, με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.
Βάσει των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!
Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!
Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerivefiliki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το ...2480 π.Χ.
και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.
Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία...Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ, Νίκος ΧειλαδάκηςΔευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Μουσική ανάσα 4 - ''Η νύχτα είναι φυλακή''Πέρα από τα τραγούδια που βάζω, ανάλογα με την διάθεση και την σκέψη, θα ήθελα από αυτήν την ιστοσελίδα, να προβάλλονται και δημιουργίες ντόπιων και μη, καλλιτεχνών.
Θα ήθελα λοιπόν να αναρτήσω, ένα καινούργιο τραγούδι, που το γράψαμε με την Βίκυ Μπακάλη, πριν περίπου τέσσερα χρόνια.
Η Βίκυ Μπακάλη, πέρα από τις άλλες δραστηριότητές της, γράφει υπέροχους στίχους.
Το τραγούδι μας ονομάζεται ''Η νύχτα είναι φυλακή''.
Έχω ανεβάσει άλλο ένα τραγούδι μας, με τίτλο ''σιγά - σιγά σε χάνω'' ( Κλικ για να το ακούσετε )
Μπορείτε να ακούσετε και να δείτε όλα τα τραγούδια, καθώς και άλλα εδώ:
http://www.youtube.com/user/themisdis?feature=mhw4
http://www.myspace.com/themispapaioannou

Μουσική: Θέμης Παπαϊωάννου ( Κατσαμπίνης )
Στίχοι: Βίκυ Μπακάλη ( Φαίδρα )

Η ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ

Η νύχτα είναι φυλακή και μ' έχει στο κελί της,
η τελευταία σου ματιά, έπεσε σαν σταλαγματιά,
κι έγινα δικός σου ισοβίτης.

Και τώρα πως να κρατηθώ που φεύγεις και σε χάνω.
Αυτό το βράδυ το θολό, δακρύζω και παρακαλώ, να μην δοκίμαζα ποτέ
μια πίκρα παραπάνω.

Ο χωρισμός μας γέμισε, το νού μου και τις σκέψεις.
Και μέτρησα τα λάθη μου, τα περασμένα πάθη μου, μετάνιωσα για όλα αυτά,
μα ποιός θα με πιστέψει.
''Σου την πέσαν τα φακίρια''......!!! Σχετικά με το προηγούμενο άρθρο ''Ζω για μιά Ελλάδα άθλια''. Από τον Αλέξανδρο Ζήβα

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΖΗΒΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΔΩ:


…..* ) Σαν "σου την πέσαν τα φακίρια"….!
…..Σου σταματήσανε το χρόνο….. και σ’ άρχισαν απ’ το Μηδέν….,

‘’βασίλισσα’’ βασιλεμένη και καταξεπεσμένη ‘’ευγενή’’….,

σαν "σου την πέσαν" τα φακίρια….. με τρικς και "θαύματα" προκάτ….,….!

Κι ασφυκτιάς, πια, μες στην μπόχα…., που σου ’μεινε, μόνον, η φίρμα…..

νά ’χεις ’την, χα, στου "Πνεύματος" τα διεθνή χρηματιστήρια…..

και τα "Κεφάλαιά" -σου νόθα….,….!…..Εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια…., κρυπτοδιατάνοι, μυημένοι….,

αντίθεοι με μάσκα θεία…., έξωθεν κι έσωθεν "μασόνια"….,…..

σου χτίζουν δόλια τα "μαντεία", μνήματα τ’ ‘’«άγνωστου Θεού»’’….,….!

Κι άψαχτη μένεις στη μαστούρα….. κι άπραχτη στη φερτή φθορά -σου….,

Ελλάδα μες στα μαύρα χιόνια….,

με θεομπαίχτρα, λαομπαίχτρα,….. την του ‘’«γνωστού θεού»’’ πηγή….,

που, αντάμα με το "λάλον ύδωρ"…., βγάζει, και, θεοκτόνα ούρα….!…..…..Κάποτε συ οριοθετούσες ακρόρια Γνώσης με πρωτιά….,

του Πνεύματος γειτόνια που ’χες τα προπερισυμπάντεια εσύ….,

που, πια, δε βρίσκεις γαλαξίες…., μες σε ορίζοντα στενό….,….!

Κι από το φως….. μες στο ημίφως…., στο σούρουπο κι η χαραυγή σου….,

που ’χεις στερνά κατάρατα…., συ με "αρχή" ‘’ευλογημένη’’….,…..

τέως ακμή….. και νυν "λυκόφως"….!…..………………………..

*Άν θέλετε να δείτε όλα τα σχόλια για το προηγούμενο άρθρο, από τον Αλέξανδρο Ζήβα, κλικ εδώ.


Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Ζω για μιά Ελλάδα άθλια;

 • Ζω για μιά Ελλάδα που χαίρεται για δύο ώρες το πολύ, για χαρές και πληρωμές άλλων.
 • Ζω για μιά Ελλάδα που ασχολείται με το μ..ι...!! ε συγγνώμη με το αιδοίο της Τζόυλιας.
 • Ζω για μιά Ελλάδα που λικνίζεται στου σκυλάδικου τους ρυθμούς.
 • Ζω για μιά Ελλάδα που την επισκιάζει η φτήνια και η ανέχεια ( ποδόσφαιρα, γελοιότητες και ρατσισμός.)
 • Ζω για μιά Ελλάδα που ξεχνά να βγει στους δρόμους επειδή κλάνει μέντες.
 • Ζω για μιά Ελλάδα υποτακτικών κομματαρχών που αγνοεί και παραμερίζει τους μεγάλους Έλληνες..
 • Ζω για μιά Ελλάδα βολεμένων αρχοντοχωριατών που χρήζουν αισθητικής αστυνομίας.
 • Ζω για μιά Ελλάδα αδερφίζοντων αγοριών που ντρέπονται για τις τεστοστερόνες τους.
 • Ζω για μιά Ελλάδα που ελπίζει ξανά σε σκάνδαλα και κλοπές για να ανανήψει.
 • Ζω για μιά Ελλάδα που ντρέπεται για την ντοπιολαλιά και τις ρίζες της.
 • Ζω για μιά Ελλάδα που κατάντησε να ξαναβγάλει δεξιά και να δώσει έδρανα σε σαλιάρικα κτήνη ( βλέπε Λα.ο.ς )
Και που είστε!!!! Όλοι εσείς που θα ρθείτε σε λίγο εδώ για τις φιέστες της εκκλησίας και της θρησκείας, ( βλέπε πάσχα ), συμμορφωθείτε γιατί θα πέσει ράβδος.
Λίγα λόγια και καλά. Και να βγαίνετε στα πέριξ για έξοδο...ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΙ
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ !!
Λυπάμαι πολύ, αλλά σ' αυτήν την χώρα ή εγώ ή αυτοί. ΔΕΝ ΧΩΡΑΝ και οι δύο κατηγορίες.
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ. ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

( Αξίζει να δείτε τα σχόλια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΖΗΒΑ....Θίγει ένα - ένα θέμα )

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Χωρίς σχόλια. Λίγο χιούμορ χρειάζεται σ' αυτές τις δύσκολες μέρες που έρχονται

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες που θα έρθουν, με λίγο χιούμορ.
Αν πάρουμε τα πράγματα σοβαρά θα τρελλαθούμε στ' αλήθεια.
Σας αφιερώνω αυτήν την εικόνα.
Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/
Ευχαριστώ και πάλι την καλή φίλη και μεγάλη προσωπικότητα Βίκυ Μπακάλη, για την αποστολή της εικόνας.

Μουσική ανάσα 3 - Ένα σπάνιο βίντεο του Μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη από την.... γερμανική τηλεόραση
Ένα πολύ σπάνιο βίντεο από την γερμανική τηλεόραση της δεκαετίας του εβδομήντα, που κάνει αφιερώμα στον Μεγάλο Ρεμπέτη Μάρκο.
Αν σκεφτούμε ότι ο Μάρκος Βαμβακάρης, έφυγε από την ζωή το 1972, τότε αυτη η εκπομπή πρέπει να έχει γυριστεί  μεταξύ 1969-71.
Ακούγεται το τραγούδι ''Ατακτη''.
Μουσική/στίχοι: ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ.
Διακρίνεται ο γιός του, Στέλιος Βαμβακάρης, με το μπουζούκι του, ακριβώς δίπλα.

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Δρόμος της οδού Οσίου Λουκά, η λεωφόρος που ενώνει το Δίστομο με τον Όσιο Λουκά...Προσοχή στα δίποδα ζώα. S.O.SΣυνιστώ σε όλους τους συμπολίτες μου, να προσέχουν πολύ σ' αυτόν τον δρόμο. Στην μικρή λεωφόρο της Οδού Οσίου Λουκά, που συνδέει το Δίστομο με το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά.
Έχουν γίνει πολλά θανατηφόρα τροχαία, δεν υπάρχουν σημάνσεις, και επίσης σε καθημερινή βάση περνάν πολλά αυτοκίνητα ντόπιων αλλά και τουριστών που πάνε για το μοναστήρι.
Όπως βλέπετε από τις εικόνες, είναι κατοικημένη περιοχή και κανείς - πλην ελαχίστων - δεν τηρεί τα όρια ταχύτητας πόλεως.
Ο Πατέρας μου, εργαζόμενος μια ολόκληρη ζωή στην Μεταλλευτική Εταιρεία που είναι απέναντι, και χωρίς αυτοκίνητο, γιατί δεν οδηγεί, είχε δει πολλά σ' αυτό το σημείο, όπως και εγώ βέβαια και οι γείτονες που ζουν εκεί.
Πεζοδρόμια βέβαια δεν υπάρχουν σε όλο το μήκος του δρόμου, κι αυτά που υπάρχουν είναι πολύ παλιά και στενά ( εικόνα 2 )
Θυμάμαι μια μέρα που είχα παέι για περπάτημα με την αδερφή μου, και ανεβασμένοι στο όποιο πεζοδρόμιο υπάρχει, ένα δίποδο ζώο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πέρασε ξυστά από μας με μια μαύρη μερσεντές.
Νιώσαμε το ωστικό κύμα του, και κάτι απαίσια παραπονιάρικα σκυλάδικα ακούστηκαν από τα φιμέ τζάμια του.
Καλώ την Αστυνομία του Διστόμου, να κάνει καμιά κρυφή έφοδο εκεί. Θα βγάλει πολλά λαβράκια.
Να θυμίσω ότι εκεί έχει χάσει τη ζωή της και μια πρώην συμμαθητριά μας, που έμενε στον οικισμό των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιο δίποδο ζώο που οδηγά φορτηγό που κουβαλάει μπουκάλες γκαζιού, εκείνες τις μεγάλες. Τρέχει πάρα πολύ και έχει φορτίο με εύφλεκτο υλικό που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή.


Προσοχή επίσης σε ένα άλλο δίποδο ζώο που οδηγάει πάλι φορτηγό από γνωστή εταιρεία της περιοχής,με πλαστικα βυτία για φορτίο του. Είναι κι αυτός πάρα πολύ επικίνδυνος.


S.O.S


Οι μανάδες πρέπει να ελέγχουν τα παιδιά τους σ' αυτόν τον δρόμο για μεγάλο διάστημα. Αν βέβαια μπορούν κι αυτές, γιατί κινδυνεύουν.
Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μαζί κάτι, πριν συμβούν κι άλλα κακά πράγματα.


Δείτε και βίντεο με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν.


Κακοτεχνιών συνέχεια - Επίτελους λίγο σεβασμό στον πολίτη.

Εδώ και κάμποσους μήνες, όπως έχω πει με αφορμή άλλα θέματα ( αρχαιολογία κλπ), γίνονται έργα στο Δίστομο από την Δ.Ε.Η.
Έχουν σκάψει όλο το Δίστομο από άκρη σε άκρη. Τώρα είναι στον κεντρικό δρόμο της 10ης Ιουνίου 1944, και ταυτόχρονα στον παράδρομο εκεί που είναι το Μπάρλειο Μηπιαγωγείο, στην οδό Λουκά Μπάρλου η οποία έχει πρόσβαση στις δύο πλατείες, και στον δρόμο προς Κέντρο Υγείας, Παραλία Διστόμου κλπ.
Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται μεθοδευμένη δουλειά για τους εξής λόγους:
 • Γιατί έχουν σπάσει αρκετές φορές οι σωλήνες ύδρευσης, με αποτέλεσμα να κόβεται το νερό, γιατί ΔΕΝ υπάρχει έγκυρος χάρτης της ύδρευσης (;)
 • Γιατί υπήρχε μια μικρή αλάνα, στην περιοχή Λαπαθιάς, πιο πάνω απ' την Πλατεία Ηρώων ( Πάνω πλατεία ), δίπλα στα γραφεία του Ράδιο Δίστομο, και που τώρα έχει γίνει κόμβος του έργου και θα εκπέμπεται πολλή ενέργεια. Καταστρέφεται δηλαδή και ένα σημείο με παγκάκια, όπου έπαιζαν παιδιά ή που ξεκουραζόταν κόσμος με αποτέλεσμα να μειώνονται τα πάρκα κατά πολύ. Αρκεί να δείτε εδώ ότι το παλιό νεκροταφείο που προοριζόταν για πάρκο, έχει γίνει πάρκινκ φορτηγών.
 • Γιατί σκάβουν χωρίς σχέδιο, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι Διστόμου, και ειδικά αυτοί που μένουν σε κεντρικούς δρόμους, όπως εγώ, πολλές φορές να εγκλωβίζονται με το αυτοκίνητο, και να μην έχουν από που να βγουν. Ας μην ανοίγονται ταυτόχρονα πολλά μέτωπα λοιπόν. Ας τελειώνουν το ένα και μετά ας ξεκινούν το άλλο.
Επίσης όπως θα δείτε στις φωτογραφίες 3 και 5, στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί νέα πλακάκια, δεν ταιριάζουν με τα παλιά, και εξέχουν κάποια εκατοστά, με αποτέλεσμα να είναι και επικίνδυνο ακόμη και να παραπατήσει κάποιος, πέρα από το κακό και αντιαισθητικό θέαμα.
Πολύ φοβάμαι, αλλά ας μην προτρέχω, ότι θα αποκατασταθούν μόνο τα κεντρικά σημεία, και τα σημεία όπου είναι σε παραδρόμους ( Φωτογραφία 2 ), θα μείνουν έτσι.
Φοβάμαι επίσης , και έχω αποδείξεις γι αυτό, ότι το σημείο, απ΄ όπου ξεκίνησαν τα έργα
( Οδός Οσίου Λουκά, εκεί που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Εταιρείας όπου εργάζομαι. Βλέπετε φωτογραφία 1), θα παραμείνει έτσι. Έχουν περάσει κάποιοι μήνες άλλωστε και δεν έχει έρθει κανείς.
Προσέξτε επίσης τα σκαμμένα σημεία όπου λείπει η άσφαλτος, γιατί υπάρχει βάθος,και είναι μυτερά μεταξύ ασφάλτου που έχει απομείνει και χώματος.
Μπορείτε να πάθετε ζημιά στα ελαστικά και στην ζάντα του αυτοκινήτου σας, καθώς και στις αναρτήσεις. Προειδοποιητικό ΔΕΝ υπάρχει.
Μακάρι να προτρέχω ή να βγω ψεύτης. Πάντως θα είμαι εδώ μέχρι το τέλος και θα φωτογραφίζω όλα τα στενά και τα πεζοδρόμια, γιατί έχουν σπάσει κι αυτά, όπως και τα πάρκινκ, το Δημοτικό καθώς και το πάρκινκ της 10ης Ιουνίου, όπου βόλευε αρκετό κόσμο.
Θα κάνω υπομονή λοιπόν, όπως όλοι οι συμπολίτες μου, και θα τα ξαναπούμε στο τέλος του έργου, αν και όταν τελειώσει. Να δούμε επίσης και τι θα επιφέρει.
Αν έχετε και εσείς κάποια καταγγελία ή κάποια εικόνα που να σας έχει προβληματίσει, στείλτε μου εδώ:Ομάδες για το Δίστομο και σχετικές μ' αυτό στο facebook. Εξερευνήστε.....


Εδώ και πολύ καιρό, που είμαι χρήστης της διάσημης παγκόσμιας ιστοσελίδας facebook, διαχειρίζομαι μια ομάδα ( group ), που υπάρχει μέσα σ' αυτή, με το όνομα Distomo.
Την ομάδα αυτή την δημιούργησε ο Διστομίτης Λουκάς Σιδέρης, ο οποίος μου πρότεινε να την αναλάβω εγώ.
Υπάρχουν όμως κι άλλες ομάδες, κι όλες με πολλά μέλη.
Ας τις δούμε λοιπόν όλες:
*Έχει τηρηθεί η ακριβής ονομασία των ομάδων, γι αυτό και κάποιες είναι αγγλικά ή greeklish.

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Σχόλιο από τον Αλέξανδρο Ζήβα, σχετικά με το προηγούμενο άρθρο μου για τον χαμό του σκύλου μου και την φιλοζωική ευαισθησία γενικότερα.Από τον Αλέξανδρο Ζήβα


Σχόλιο του Αλέξανδρου Ζήβα, σχετικά με το προηγούμενο άρθρο αποχαιρετιστήριο στον Ρόρη.
Ο Αλέξανδρος Ζήβας, έχει σχολιάσει πολλά απ' τα άρθρα μου, και κατόπιν αδείας του, θα ήθελα να δημοσιεύσω, ένα απ' αυτά, καθώς και ένα ποίημά του που το συνοδεύει.
Θα ακολουθήσουν κι άλλα, γιατί είναι εντυπωσιακά.
Λέει λοιπόν:


... Αγαπητέ Θέμη....,

με αυτό σου το άρθρο....,
που μου ξαναθύμισε, χαρμολυποφορικά, πολλά σχετικά μου...., με έκανες να σε θαυμάσω περισσότερο....,
γιατί από παιδάκι πίστευα πως.....
όποιος ( δεν ) μπορεί να αγαπήσει, πραγματικά, τα ζώα,.....
( δεν ) μπορεί να αγαπήσει, πραγματικά, και τους συν''ανθρώπους'' του....!
Καταγόμενος από χωριό.....και ζώντας σε χωριό....,
μεγάλωσα με λογής--λογής οικόσιτά μας ζώα....
όλα λατρευτά μου...., εξού και δεν έτρωγα κρέας -τους..... ο ελαφρώς έως καθόλου κατά μεγάλα διαστήματα κρεατοφάγος εγώ....,
που...., με..... ''μυστική'' παρακολούθησή τους εκ μέρους μου...., μου έμαθαν πάρα πολλά και σπουδαία πράγματα....!
Και...., όταν τα έχανα....: σκυλιά, γάτες, άλογα, πουλιά,.....
θλιβόμουν, όπως κι εσύ, πάρα πολύ...., ώστε τα έθαβα..... ''ιεροτελεστικά'' στο μεγάλο μας κήπο....!
Να φανταστείς δε πως....,
μη αντέχοντας τις κραυγές τους...., ο ''παρεξηγημένος'', και, γι' αυτό εγώ...., μάζευα στο σπίτι μου...., φιλόζωοι όλοι εκεί...., από τους λάκκους..... πεταγμένα νεογέννητα...., ιδίως, γατιά και σκυλιά.... / μα και πεσμένα από τις φωλιές τους πουλιά..... / και τα τάιζα με μπιμπερό...., κόβοντας τη μικρή θηλή της πλαστικής ''ρόγας''...., ενώ, μετά, τα μοίραζα εκεί κι αλλού....!
Εν κατακλείδει...., οφείλω πολλά σε αυτά...., που..... κάλλιο από αυτά / που, σαφώς, δεν καταλαβαίνουν από λέξεις...., καθώς λειτουργούν
''ψυχο''ενεργειακά..... /
να παίρνεις ευλογία : όσο, θαυματοφόρα ''ψυχο''ενέργεια..... παρά από δίποδα....!
Σχετικά δε με τα που πραγματεύεσαι στο άρθρο σου...., σου στέλνω και τα πιο κάτω σχετικά -- ''σχετικά'' στιχουργήματά μου...., ε, κι ο νοών νοείτω....:Όμως…., μια νύχτα έφυγε….!
.....Τη φύση –του σιχάθηκε….,
κάτθρωποι, πια, οι ανθρώποι….,
να την αλλάξει βάλθηκε….,
χαμένοι πήγαν κόποι….!


Κατάντια κι εξαθλίωση….,
σαν Ζούγκλα η κοινωνία….,
όμως…., μια νύχτα έφυγε
γεμάτος αηδία….!


Και πήγε πάνω στα βουνά….,
παλιέ ντουνιά και μαύρε….,
στα ζώα πλάι και τα πουλιά

την ανθρωπιά ξανάβρε….!.....


......................Θα φύγω….!
.....Τώρα…., που ‘’τίποτα’’ δεν έχω…., πια….,
να περιμένω απ’ τους ‘’ανθρώπους’’….,
θα φύγω μόνος μου…., στα πιο ψηλά….,

στων ζώων και των πουλιών τους τόπους….!


Και…., αφού κλάψω με κραυγή σπαραχτική….,
καταπώς σκύλα ορφανή…., που φαρμακώσαν τα μωρά της….,
θε να χαθώ απ’ των ‘’ανθρώπων’’ τη ζωή….,
αφού δε βρίσκω να αντιτάξω στην αθλιότητά της….!Κι άμα τα ζα και τα πουλιά…., εκεί….,
τη γλώσσα –τους μου μάθουν να μιλώ….,
σαν με δεχτούν μες στα δικά τους καταφύγια….,
ίσως μπορέσω, τότε, να δεχτώ,
και, τη ‘’δειλή’’ συγγνώμη του Θεού….,
που ‘’λεία μ’ έριξε’’ στα φίδια….!.....Φως ‘’Σιωπής’’....: φως, θετικού, άλεξου, λόγου....!
.....Τι φως μες στη ‘’Σιωπή’’....,
ψυχής χαραυγοπτέρωση....,.....
‘’λόγων συν και λόγων πλην
αλληλοεξουδετέρωση’’....!


Το Λόγο βρήκαμε…..
για Επικοινωνία....,
μα μπερδευτήκαμε....,
χαθήκαμε σαν πλοία....!
Τα λόγια βουλιάζουν....,
---- …..και….. πώς να σωθούμε...!; ----
…..τα ζώα μας φωνάζουν
από αυτά να ‘’πιαστούμε’’….!.....


Τραγούδι των Φυτών και των Ζώων….!
…..Μοιάζουν κινούμενα ‘’φυτά’’….,
π’ όλο αλλάζουν τόπους….,
μα μένουν, ‘’πάντα’’, χαμηλά….,
κι όμως….. τους λεν ανθρώπους….!


Έχουν καρδιά….. κι είν’ άκαρδοι….,
ψυχές που μοιάζουν βόθρους….,
τα μάτια χαμοβλέπουνε….,

για’ δεν τους λεν….. κατθρώπους….!
Είναι της Γης ζουγκλοποιοί….,
όπου γυρνούν….. αντάρες….,
φέρνουνε τη Συντέλεια….,
τους λέμε μεις….. Κατάρες….!.....


Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,

URL : www.alexandros-zivas.gr

….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Απάντηση στο σχόλιο του αναγνώστη με το ψευδώνυμο ''Ένας Διστομίτης'', από τον Μήτσο τον Λιόντο

Πριν λίγες μέρες, με τον οργασμό σχολίων, με αφορμή τα φιλογερμανικά και ακροδεξιά σχόλια από ένα θρασύδειλο Ανώνυμο κάτοικο της περιοχής μας, ( Δέστε εδώ το άρθρο και τα σχόλια ) ενός γειτονικού χωριού, ο οποίος ''σκουπίστηκε'' απ' όλους μας, κάπου παρενέβη και κάποιος με το ψευδώνυμο ''Ένας Διστομίτης'', και έγραψε τα εξής:

( Είχε προηγηθεί αυτό το σχόλιο από τον ''Λιόντο''):


Λιόντος είπε...

Ο/Η Λιόντος είπε...
Προς τον ανώνυμο ανιστόρητο!!Εάν μπερδεύεις ''το ταξίδι στην Κόρδοβα'' με την βόλτα στα μπαράκια, και νομίζεις οτι είναι το ίδιο το να δένεσαι σταυρωτά σε φοράδα, με το να δένεσαι στην ζώνη του cabriole. Τότε πιο καλά να κάθεσαι στον λεβιέ του αυτοκινήτου και όχι στην πούτσα αλόγου, γιατί εκεί θα το ευχαριστηθείς περισσότερο.


ΥΓ: Το άλογο είναι το αρσενικό της φοράδας αν δεν το γνωρίζεις

Ένας Διστομίτης είπε...  * ( Αμέσως μετά )
Μαλακώστε βρε περίεργοι, μην ασελγείτε άλλο πάνω στα αίματα. Φασισμός και λαϊκισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι έλληνες νεκροί ανήκουν στην Ελλάδα και τιμούνται από αυτή. Τώρα αν εσείς οι νεόκοποι αγωνισταράδες έχετε το ζωνάρι λυτό για καυγά ,ίσως πρέπει να ορίσουμε κάποια……… επιτροπή να σας…..μαζέψει!!

 !!!

Λέει λοιπον σήμερα ο Μήτσος ο Λιόντος, στον ''Ένα Διστομίτη'' αλλά και στον φασίστα ανώνυμο, σε άρθρο που μου έστειλε:
          
<< Εάν δεν ξέρ'ς να ξεχωρίζεις το ζουγκάρ' απ' την καΐλα, και θεωρείς το πουρνάρ' γκύ, τοτε στ' ''μυρίζ' το χορταράκ''' ( παρά κάτω το λένε καταβόθρα ή καταποθριά ), πέσε μπηχτοκέφαλα, νέας κοπής Διστομίτ'.
Χάκερ τ' ''καρσνά το ρέμα''.
Άλλο να λύν'ς το ζωνάρ', και άλλο να σ' πέφτ'νε τα παντελόνια.
Άλλο να θες να πάρ'νε αξία τα χωράφια σ' μέσω σχεδίου ''Καλλικράτης'', κι άλλο
<< Η αποκατάσταση της ιστορίας ενός τυχαίου γεγονότος >>!!!!!!
Έλα να σ' δείξω τ'ς Κάναλες, και φέρε και τ'ν επιτροπή σ' να μαζέψουμ' όλ' μαζί σαλ'γκάρια. ΑΣΧΕΤΕ. >>
*Ρέμα Καρσνά, Κάναλες, Μυρίζ(ει) το χορταράκ(ι), και καταβόθρα,είναι τοπωνύμια του Διστόμου, για εσάς που είστε ξένοι!!!
Διατηρείται η ντοπιολαλιά.

Μουσική ανάσα 2

Δεν θα είναι πολύ ευχάριστη σήμερα η μουσική μας ανάσα. Θα αρχίσω με το τραγούδι ''Άσμα - ασμάτων'' από το Μαουτχάουζεν.
Σε μουσική: ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Στίχοι: ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ
Ερμηνεία : ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΤο δεύτερο πάλι του Μέγιστου Έλληνα ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Στίχοι: ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ
Ερμηνεία: ο μεγαλύτερος Έλληνας ερμηνευτής ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣΑντίο, ρε φιλαράκο.........Σε λάτρευα, δεν σ' αγαπούσα απλά.

Σήμερα αποχαιρέτησα και έθαψα με τα ίδια μου τα χέρια, τον Ρόρη. Ένα σκυλί τερριέ που ήταν ο κολλητός μου οκτώ ώρες την ημέρα για πέντε χρόνια. Είχαμε αναπτύξει μια κοινή γλώσσα και ήξερα τι ήθελε. Είχε ζωή επτά χρόνια ακόμη και ήταν υγιέστατος. Τον σκότωσε ένα ανθρωποειδές ζώο με το αυτοκίνητο του πηγαίνοντας στο Χωριό του. Έτρεχε, δεν πήγαινε κανονικά, αλλιώς δεν θα γινόταν τίποτα. Το θέμα είναι ότι είδα ποιός είναι, καθώς και όλη την σκηνή, γιατί ήμουν από ψηλά, εκεί που είναι τα γραφεία όπου εργάζομαι. Εκεί είχα τον Ρόρη. Ο ''άνθρωπος'' αυτός, είδε δύο σκυλιά να μαλώνουν μέσα στη μέση του δρόμου. Ο Ρόρη είχε βγει για να απομακρύνει από την περιοχή του ένα άλλο σκυλί. Δεν πετάχτηκε για να πεις ότι τον σκότωσε απρόοπτα μην μπορώντας να κάνει κάτι. Βλέποντας δύο σκυλιά στον δρόμο, έπρεπε να κόψει ταχύτητα.
Αφού τον χτύπησε, ανέπτυξε κι άλλη ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του χωρίς να δει πίσω του τίποτα.
Σε αυτόν τον δρόμο, πάλι από υπερβολική ταχύτητα, μου είχε σκοτώσει ένας οδηγός φορτηγού άλλο ένα σκυλί. Εκεί όμως δεν ήμουν μπροστά και το έμαθα όταν ήδη τον είχαν θάψει, ακόμη δεν ξέρω που είναι θαμμένος.
Τώρα όμως ήμουνα παρών. Του πήρε όλο το σαγόνι, την κάτω γνάθο. Θα πέθαινε μαρτυρικά από ασιτεία και δίψα.
Μέχρι να πάω να φωνάξω ενισχύσεις, κατάφερε και ήρθε μόνος του στο γραφείο μου, στην καρέκλα μου, εκεί που ήταν η αγαπημένη του θεσούλα.
Τον πήγα στον κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν γινόταν τίποτα. Του κάναμε ευθανασία, ενώ αυτός πάλευε με αξιοπρέπεια ως το τέλος.
Είχε μαρτυρικό θάνατο και φρικτούς πόνους.
Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή εκεί θα σκοτωθεί άνθρωπος. Έχουν ήδη σκοτώσει μιά παλιά μας συμμαθήτρια όταν πηγαίναμε νήπιο. Πάλι από υπερβολική ταχύτητα.
Τον Ρόρη τον βρήκα με έναν φίλο μου που όλοι ξέρετε, τον Τάσο τον Σταθά, όπου και τον βάφτισε, το καλοκαίρι του 2005. Αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για χαρισματικό σκυλί. Είχε γίνει η μασκότ του Διστόμου. Τον αγαπούσαν όλοι.
Κατά ομολογία πολλών, και ιδιαίτερα ενός αστυνομικού της κατοίκου της Παραλίας Διστόμου, τον είχαν αφήσει κάποιοι που έμεναν εκεί.
Συνεχίζουν και αφήνουν ( αυτή την φορά δεν ξέρουμε ποιοί είναι ). Έρχονται σε μένα και ταΐζω όσα μπορώ. Άλλωστε αυτό ήταν και η αφορμή να βγει σήμερα το πρωί έξω ο Ρόρη. Ήθελα να κυνηγήσει τους αντίζηλούς του.
Τώρα έχω ένα άλλο, κι αυτό εγκαταλελειμμένο. Μεγάλο σε μέγεθος και στειρωμένο. Το βρήκα το καλοκαίρι ετοιμοθάνατο, και για να σωθεί πηδούσε μέσα στο αμάξι μου με άλμα για να το πάρω μαζί μου.
Πάντως κι αυτό έτσι θα πάει. Κάποιος από αυτούς που τρέχουν σαν τρελλοί μπροστά από το δρόμο μου, θα το σκοτώσει.
Αν την στήσει εκεί η αστυνομία του Διστόμου κάποια μέρα, θα βγάλει πολλά λαβράκια.
Αντίο ρε φίλε......Σ' ΑΓΑΠΑΩ ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ.......ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.
Το κρίμα στο λαιμό τους. Και σ' αυτά τα κτήνη, στον έναν που το σκότωσε αλλά και πιο πολύ σ' αυτόν που τον είχε τότε παρατήσει, εύχομαι κάποια μέρα να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι ΆΝΘΡΩΠΟΣ.
Όσο για τον νομό Βοιωτίας που ζούμε, τι να περιμένω; Ένας νομός βιομηχανικός που γεννά τσιράκια και ρουφιάνους σε αλουμίνια και εργοστάσια, ένας λαός που γλεντά με απαίσια παραμορφωμένα κλαρίνα και ιδρωτίλες, ένας λαός που τρέχει και σκοτώνεται μεθυσμένος. Από αυτόν περίμενα να έχει φιλοζωϊκή συνείδηση, πόσω μάλλον φιλοζωϊκή εταιρεία;
Ένας λαός που θεωρεί - και εδώ δανείζομαι το ρητό ενός πολύ στενού μου φίλου - το τραγούδι ''το άγαλμα'' του Πλέσσα ως ύψιστη κουλτούρα.
Ένας λαός που γλείφει και κολακεύει πολιτικάντηδες.
Πως λοιπόν αυτός ο λαός να αγαπήσει τις ζωούλες των σκύλων που σου δίνουν αγάπη χωρίς αντάλλαγμα;
Ένας λαός που εύχεται να μας είχαν σφάξει εδώ όλους οι γερμανοί.
Σήμερα παρκάρισα έξω από τον κτηνίατρο με τα αλάρμ αναμμένα, ενοχλώντας ομολογουμένως τους διερχόμενους οδηγούς καθώς δυσκολεύονταν να περάσουν. Με βλέπει με το σκυλάκι γεμάτο αίματα και ταραγμένο λοιπόν ένας μαλάκας οδηγός, κι αντί να δείξει κατανόηση έβρισε. Πως δεν τον άρπαξα. Λες και σταμάτησα να πιω καφέ.
Αλλά όχι ρε πούστηδες, όχι....Εδώ θα είμαι, μέχρι να πεθάνω...Θα' μαι τσίμπλα στο μάτι σας, θα με βλέπετε πάντοτε μπροστά σας. Η μόνη σχέση που έχετε με τα σκυλιά, είναι τα σκυλάδικα που ακούτε...!!!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ,ΡΟΡΗ ΜΟΥ. Θα λείψεις από όλους. Από την πιάτσα των ταξί, από τις καφετέριες κι από παντού.
Και πού είσαι. Να έρχεσαι που και που στα όνειρα μου, φιλαράκι ε;

''The eye of beauty''. Το ντοκιμαντέρ που λέει stop στις Σφαγές.

Πηγή: Σίβυλλα
Ευχαριστώ θερμά τους φίλους αναγνώστες που μου υπέδειξαν να αναρτήσω αυτό το πολύ σπουδαίο άρθρο, που μας ενημερώνει για την ανθρωπιστική αυτή εκδήλωση.

Αύριο ξεκινάει το ντοκιμαντέρ "The eye of beauty", στην Ιταλία

Το ξεκίνημα στην Ευρώπη!

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε εκδήλωση που θα γίνει στην Ιταλία με τίτλο "Stop ai massacri - Stop the massacres" και μάλιστα θα γίνει συζήτηση σε απευθείας σύνδεση με την Βουλή της Παλαιστίνης στη μαρτυρική Γάζα.
Περισσότερα για το ντοκιμαντέρ "The eye of beauty", ΕΔΩ!
Η αφίσα της εκδήλωσης στην Ιταλία, ΕΔΩ!
To επίσημο trailer του ντοκιμαντέρ, ΕΔΩ!
Αύριο, στις 18:00 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ σύνδεση με την εκδήλωση προβολής του ντοκιμαντέρ, όπου θα γίνει απευθείας σύνδεση με την Παλαιστινιακή Βουλή στην αποκλεισμένη Γάζα.

Ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους συντελεστές αυτού του ντοκιμαντέρ και της εκδήλωσης.
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!
Ιδού και τρέιλερ με εικόνες φρίκης: 
Οι εικόνες είναι φρικτές και ακατάλληλες για ανηλίκους και άτομα με προβλήματα υγείας

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού focus, σε μετάφραση.


Ευχαριστώ πολύ το γραφείο της ''Λαϊκής ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης'', για την αποστολή του μεταφρασμένου άρθρου, καθώς και την Βίκυ Μπακάλη, για την φωτογραφία.


Tο "διαβόητο" άρθρο του Γερμανικού περιοδικού FOCUS on Line  σε μετάφραση της δημοσιογράφου Παναγιώτας Γιαννοπούλου, της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου.
 
Αυτός είναι ο τίτλος του κειμένου:
"Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας"
Αρθρογράφος Κ. Boetig από το Focus on line.
 
Η μετάφραση από τα γερμανικά του άρθρου, έχει ως εξής:
 
"Η Ε.Ε. ζητάει από την Ελλάδα όχι μόνο μια σκληρή οικονομική πολιτική αλλά απαιτεί και αλλαγή της νοοτροπίας. Οι ρίζες όμως της διαφορετικότητας είναι βαθιές και δεν θα αλλάξει τίποτα πέραν μιας αισθητικής εξωτερικής επέμβασης. Μπορούμε να καταλάβουμε τους Έλληνες;

Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν προβλήματα προσαρμoγής. Έχουν κατακλείσει τον κόσμο ψήνοντας και τηγανίζοντας γύρω τους, και παίζοντας σε ρόλο κομπάρσου σε κάποια μικρά εργάκια. Σε αυτόν τον συμπαθητικό μικρό λαό που φαίνεται να χορεύει συνεχώς τον Ζορμπά και να γλεντάει, δεν εκπλήσσεται ο γνωστής των πραγμάτων καθόλου με όσα γίνονται.

Πώς και να εκπλήσσεται εξάλλου με έναν λαό που ανακατεύει ρετσίνι με κρασί, τυλίγει ρύζι με χορταρικά σε αμπελόφυλλα, παίρνει το ευρωπαϊκό κύπελλο σχεδόν χωρίς κανένα γκολ, αλλά γνώριζε πριν 2.500 χρόνια ότι η ύλη αποτελείται από άτομα και η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο;

Οι Έλληνες ένιωθαν πάντα σαν τους γονείς του πολιτισμού και δεν δίσταζαν όμως να περνούν με τα λεφτά των παιδιών τους. Σήμερα αυτό το κράτος μπαίνει στο γηροκομείο και δέχεται κηδεμόνα να το επιβλέπει.

Αλλά φυσικά αυτό δεν απασχολεί καθόλου τον Έλληνα πολίτη. Αυτός πότε δεν περίμενε κάτι από τον υπουργό του, πέρα από την ανταλλαγή της ψήφου του με την άδεια να κτίσει το αυθαίρετο του.

Δεν βαριέσαι σου λέει το ελληνικό κράτος θα επιβιώσει και χωρίς δική του κυβέρνηση. Εξάλλου γιατί να αλλάξει κάποιος όταν είναι τόσο τέλειος όσο ο Έλληνας.;

Γλώσσα και γραφή

Οι Έλληνες είναι μοναδικοί! Μόνο αυτοί γράφουν ελληνικά. Το να ξεφορτωθούν επιτέλους την 2500 χρονών παλαιά γραφή ούτε που το σκέφτηκαν πότε. Εξάλλου το ελληνικό αλφάβητο ήταν υπεύθυνο για τη δημιουργία της λατινικής και κυριλλικής γραφής. Στο πέρασμα των χρόνων δεν άλλαξε ιδιαίτερα πάρα μόνο στην έννοια των λέξεων. Φυσικά στα σχολεία είναι κύριο μάθημα και διδάσκεται από την πρώτη Γυμνασίου. Είναι σαν να μαθαίναμε εμείς τα αρχαία γερμανικά η τα γοτθικά.

Έχουν φροντίσει όμως να διευκολύνουν τους ξένους τουρίστες τους με πινακίδες που αναγράφουν τις τοποθεσίες με λατινικά γράμματα, αν και σε μια απόσταση μερικών μέτρων θα δεις την ίδια ονομασία με τρεις διαφορετικούς τρόπους γραμμένη. Agia, Aghia, Αyia.

Οι κανόνες υπάρχουν για να τους παραβιάζουν. Στα μικρά όσο και στα μεγάλα.

Εγωισμός και αίσθηση του "εμείς". Ο ένας εναντίον του αλλού, αλλά όλοι μαζί εναντίον του εχθρού.

Ο καθένας προσπαθεί στους δρόμους είτε με αυτοκίνητο είναι είτε με μηχανάκι, να κόψει την προτεραιότητα του αλλού.

"Ο ένας εναντίον του άλλου και όλοι μαζί ενάντια στον πεζό φυσικά", είναι ο σκοπός.

Για να δοθεί μια λύση μπαίνει στη μέση ο τροχονόμος να ρυθμίσει την κίνηση. Και ξάφνου όλοι οι οδηγοί μαζί συμφωνούν και συνεργάζονται σε έναν εκκωφαντικό θόρυβο κορναρίσματος που τελικά οδηγεί τον τροχονόμο στη φυγή.

Με ελεύθερο το πεδίο λοιπόν πάλι οι οδηγοί επιδίδονται στο εγωιστικό τους έργο.

Μεταξύ τους βασικά οι Έλληνες μισούνται.

Δεν είναι τυχαίο που στον ελληνικό εμφύλιο του 1944-1949 σκοτώθηκαν περισσότεροι Έλληνες απ' ότι στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Τον εισβολέα όμως τον αντιμετωπίζουν όλοι μαζί. Είτε Αριστεροί είναι είτε Δεξιοί.

Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μπορείς να αποσπάσεις από Έλληνα είναι το "είσαι δικός μας".

Με την πλάτη γυρισμένη.

Υπάρχουν άνθρωποι και Έλληνες
.
 
Μέχρι και πριν 30 χρόνια οι Έλληνες μετρούσαν έξι ηπείρους. Τις γνωστές πέντε που ξέρουμε όλοι και την .Ελλάδα. Για μερικούς μάλιστα υπήρχαν και τεσσάρων ειδών ζωντανά πλάσματα. Τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι και οι Έλληνες.
 
Την ΕΟΚ την περνούσαν κάποιοι για συνεργασία του διαόλου με τον Πάπα που σκοπό είχαν να καταδυναστεύσουν και να μυήσουν τους χριστιανούς ορθόδοξους σε ρωμαϊκές αιρέσεις.

Έτσι μάλιστα δεν υποδουλώθηκαν ούτε στους Τούρκους. Η "Ισταμπουλ" ονομάζεται ακόμη επισήμως Κωνσταντινούπολη και η κιτρινόμαυρη σημαία της βυζαντινής αυτοκρατορίας κυματίζει ακόμη σε εκκλησίες και μοναστήρια.

Ακριβώς και πάντα δίπλα της έχει τη γαλανόλευκη ελληνική, του μόλις κατά το 1829 απελευθερωμένου ελληνικού κράτους.

Ωστόσο οι Έλληνες ως χριστιανοί δίνουν ονόματα αρχαιοελληνικά στα παιδιά τους χωρίς ενδοιασμούς. Έτσι έρχεται σε αντίθεση η μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχαιότητας με τη σημερινή τους εικόνα.

Η παρέα μετράει. Όμως είναι παρέα της μιας στιγμής

Οι περισσότεροι Έλληνες είναι πολύ της παρέας. Δεν τους αρέσει να τρώνε μόνοι τους ή δυο -δυο. Θέλουν μεγάλες παρέες και ο ένας φέρνει και τον άλλο μαζί του.

Οπότε βλέπεις συχνά μεγάλες παρέες στα τραπέζια τους. Η πίστα στο χορό μονοπωλείται και θεωρούν αγένεια να μπεις μαζί τους στο συρτάκι ή στο χασάπικο.

Και το πουρμπουάρ στην ορχήστρα πάει για την ατομική του ευχαρίστηση σε δική του παραγγελία.

Τρώνε διαφορετικά, και τσακώνονται ψεύτικα για το λογαριασμό. Οι Έλληνες παραγγέλνουν όλοι μαζί στο τραπέζι και όχι ο καθένας το πιάτο του. Το κρασί ρέει άφθονο στα ποτήρια και πάντα πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει ανεφοδιασμός.

Δεν αδειάζει κάνεις το πιάτο του, γιατί αυτό θα σήμαινε πως το φαγητό έπεσε λίγο και ίσως δεν θα χόρτασαν όλοι.

Όταν έρχεται ο λογαριασμός όλοι προθυμοποιούνται δήθεν να πληρώσουν ενώ ξέρουν πολύ καλά ποιανού η σειρά είναι. Όσο για το πουρμπουάρ, τους είναι πιο βολικό να αφήνουν τα ψιλά στο τραπέζι, αντί να στρογγυλοποιήσουν το ποσό λεκτικά στο σερβιτόρο.

Ο Θεός βοηθός: Καινούργιοι άγιοι για καινούρια προβλήματα

Το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι εικόνες των αγίων τους κρέμονται όπου μπορεί κανείς να φανταστεί.

Έχουν ρόλο υπουργού και γενικού γραμματέα του Θεού και κρέμονται εκτός από τις εκκλησίες και στις ταβέρνες στα σπίτια, στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ταμείο.

Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται σε αυτούς και μάλιστα κατευθείαν στους ειδικούς. Στον Άγιο Νικόλαο (οι ναυτικοί) ή στην Άγια Παρασκευή (όσοι έχουν προβλήματα οράσεως). Όταν βέβαια εμφανιστεί καμιά καινούρια ασθένεια, τότε βαφτίζουμε κάποιον καινούριο Άγιο όπως το 1959 τον Άγιο Ραφαήλ για τους καρκινοπαθείς.

Μόνο που για τους πολιτικούς τους δεν βρέθηκε ακόμη κανένας.

Χωρίς χρόνο και χώρο

Οι Έλληνες ζουν μέσα σε ανοιχτό όριο του αιωνίου χρόνου. Ο χρόνος δεν έχει αρχή και δεν έχει τέλος... Το "τώρα" σπάνια το συναντάς και η λέξη "αύριο" είναι πολύ συχνή. Όμως τα λεωφορεία και τα τρένα πρέπει να κρατήσουν ένα ωράριο και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Όσο για τους δρόμους που έχουν ονομασίες, αυτές τις γνωρίζει μόνο ο ταχυδρόμος γιατί σχεδόν πότε δεν βλέπεις τις πινακίδες στη θέση τους.

Μια προφορική κοινωνία

Ο Έλληνας πολύ εύκολα θα ρωτήσει να μάθει το δρόμο παρά θα χρησιμοποιήσει το χάρτη. Δεν ξέρει ούτε να τον διαβάζει και έτσι γέλασε πολύς κόσμος όταν ένας νταλικέρης ερχόμενος από τη Βενετία έκανε τον κύκλο της Ελβετίας για να φτάσει στη Νυρεμβέργη. Είχε σημειώσει στο χάρτη που αγόρασε για πρώτη φορά στη ζωή του τη διαδρομή που του φάνταζε πιο ωραία.

Συνάδελφοι του εξήγησαν ότι θα ερχόταν πολύ πιο σύντομα μέσα από τη σήραγγα του Brenner. Πέταξε το χάρτη του και από δω και στο εξής λέει θα ρωτάει.

Με τα τυπωμένα γράμματα φαίνεται δεν τα πηγαίνουν γενικώς καλά οι Έλληνες. Έτσι και τα ωράρια των μουσείων στις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Πολιτισμού ποτέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πνεύμα δημιουργικό: I have inspiration

Πολλοί Έλληνες είναι πνεύματα δημιουργικά και αυτό όχι μόνο στο να παραποιούν στατιστικά στοιχεία.
 
Έτσι και ο Κρητικός Γιώργος Πετράκης που έχει το δικό του μουσείο που μας ξεναγεί από την εποχή των πρώτων ανθρώπων έως την εφεύρεση του τροχού έως και την προσγείωση στη σελήνη.

Το ίδιο και ο Κώστας Κοτσανάς από το Κατάκολο που λειτουργεί έκθεση με τίτλο την τεχνολογία από το πρώτο ρομπότ έως και το ξυπνητήρι.

Όσο για τη ζωγράφο στα νότια της Κρήτης, που διατηρεί και πλυντήριο ρούχων, αυτή έχει την έκθεσή της ανάμεσα στα πλυντήρια και συχνά μια ταμπελίτσα στην πόρτα που γράφει: "I have inspiration. Come back tomorrow"

Οι Έλληνες στις διακοπές τους

Οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές με παρέες και στην πατρίδα τους. Το καλοκαίρι στη θάλασσα και το χειμώνα στα βουνά.

Όπως επίσης και στα αρκετά χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν.

Τα καταλύματα τους κάθε άλλο πάρα ταπεινά χαρακτηρίζονται και έχουν συνήθως το τζάκι τους και το τζακούζι τους.
 
Οι παραγγελίες στο φαγητό γίνονται προφορικά και τα γκαρσόνια γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ έχουν να κάνουν με ντόπιους και όχι με τουρίστες.

Βλέπετε οι Ελληνίδες μαμάδες μπορούν να κρίνουν το καλό φαγητό.
 
Πολλά από αυτά τα καταλύματα φτιάχτηκαν με χορηγήσεις της Ε.Ε. και έχουν πάρει τέτοια μορφή ώστε αργότερα να μπορούν να τροποποιηθούν σε κατοικίες για τα παιδιά τους".

  ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!