Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

To νέο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες ;


Απαιτείται ανάληψη ευθύνης για τις παραπαίουσες υποδομές υγείας σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
 
Με βασικούς υπεύθυνους το τοπικό αλλά και το κεντρικό πολιτικό σύστημα εξουσίας που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας, συνεχίζεται ο εμπαιγμός στην υπόθεση του νέου νοσοκομείου. Όλοι αυτοί αποδείχθηκαν διαχρονικά πολιτικά ανίκανοι να διαχειριστούν μια δέσμευση και εξαγγελία τριών Πρωθυπουργών της Χώρας, που θεμελιώθηκε (!) από δύο Υπουργούς. Και εάν δεν μιλήσουμε για πολιτική ανικανότητα τότε η μόνη ερμηνεία είναι η πολιτική και μικροκομματική σκοπιμότητα και τα κάθε είδους πολιτικά παιχνίδια που αρέσκονται να παίζουν κάποιοι για να εκθέσουν δήθεν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, στις πλάτες όμως της κοινωνίας και των πολιτών. Κατά πρώτον οι παραλείψεις των αρμοδίων και οι ελλείψεις του επενδυτικού φακέλου, υποχρέωσαν την διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ να απεντάξει το έργο από αυτή την προγραμματική περίοδο. Ταυτόχρονα η κεντρική εξουσία με βάση μια γελοία δικαιολογία για την παραχώρηση του οικοπέδου και το μπέρδεμα δύο υπουργείων στην υπόθεση, τηρεί σιγήν ιχθύος και απαντάει με γενικολογίες στις ερωτήσεις και επερωτήσεις στην βουλή, που κατατίθενται εκ των υστέρων και καθυστερημένα από κάποιους βουλευτές.
Το πρόβλημα του νέου Νοσοκομείου είναι ζωτικής σημασίας για ένα νομό 220.000 κατοίκων, με τεράστιες αποστάσεις και ένα απαράδεκτο οδικό δίκτυο. Οι ανάγκες για υπηρεσίες υγείας σε τριτοβάθμιο επίπεδο είναι μεγάλες και ο λαός της Εύβοιας είχε αποθέσει τις ελπίδες του στο νέο Νοσοκομείο που του υπόσχονται εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια οι εκπρόσωποί του στην τοπική και κεντρική εξουσία.
Θα πρέπει η νέα περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην πρώτη της συνεδρίαση να εξετάσει το θέμα, να εντοπίσει τις πραγματικές αιτίες για την καθυστέρηση και να θέσει τις προτεραιότητες ώστε να απεμπλακεί η υπόθεση νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας από τις γραφειοκρατικές διελκυνστίδες και άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.
Η ίδια ευθύνη οφείλει να αναληφθεί για την επέκταση του Νοσοκομείου στο Καρπενήσι, που όμοια απορρίφθηκε λόγω λαθών και παραλείψεων καθώς και για την λειτουργία των αναγκαίων μονάδων, την βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού στα νοσοκομεία Λαμίας, Κύμης, Λιβαδειάς, Άμφισσας, Θήβας και στα Κέντρα Υγείας. Θεωρούμε επείγον θέμα την διεκδίκηση της στελέχωσης και την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης γίνονται ολοένα και πιο αναγκαίες για τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας.

Για την επικοινωνία:
γραφείο τύπου Εύβοιας
τηλ.: 6937433623


Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς
με αγώνες και αλληλεγγύη απέναντι στην κρίση
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: