Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΣΤΟΜΟ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ - Μία νέα ομάδα στο Facebook. Γίνετε μέλη και προωθήστε το σε όσους πιο πολλούς μπορείτε

Μία νέα ομάδα από τον συμπατριώτη μας Γιάννη Κίνια δημιουργήθηκε στο Facebook, με σκοπό την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. ΄Ενας αγώνας στον οποίο πρωτοστάτησε το Δίστομο και συνεχίζεται από τον συμπατριώτη μας Αργύρη Σφουντούρη που παλεύει μόνος του.
Μην ξεχνάνε βέβαια και τον πρωτεργάτη Γιάννη Σταμούλη  που έδωσε την σκυτάλη στην κόρη του, Κέλλυ Σταμούλη, αφού έφυγε απ' την ζωή.
Γίνετε όλοι μέλη και προωθήστε σε πολλά άτομα την ομάδα αυτή, από την οποία μπορείτε να μαθαίνετε τι μπορείτε να κάνετε, τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας. Είναι ένας αγώνας που διαρκεί πολλά χρόνια, και που πρέπει όλοι να βοηθήσουμε.
Αλλά ας δούμε τι λέει ο διαχειριστής και δημιουργός της ομάδας, Γιάννης Κίνιας:

''Αγαπητοί φίλοι.
Η προσπάθεια αυτή έχει σαν στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας που σκοπό θα έχει να κάνει γνωστό το δίκαιο αίτημα του Διστόμου σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Πιστεύω, πως απο την κριτική και την απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς όλων των αποχρώσεων, ίσως θα είναι πιο χρήσιμο να δραστηριοποιηθούμε εμείς και να διατρανώσουμε τη φωνή και τα δίκαια του τόπου μας.
Η 14η Ιανουαρίου του 2011 είναι η καταληκτική ημερομηνία που το Ελληνικό Κράτος μπορεί να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις του Διστόμου προσφεύγοντας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί είναι πολιτική.
Στόχος αυτής της ομάδας είναι να κάνει γνωστή τη θέση του Διστόμου στους 300 του ελληνικού κοινοβουλίου καθώς επίσης και σε όσους περισσότερους κατοίκους των άλλων μαρτυρικών πόλεων.
Είναι ανάγκη να καταλάβουμε όλοι πως αν απεμπολήσουμε για μια ακόμη φορά ένα δικαίωμα μας, δεν θα έχουμε λιγότερη ευθύνη απο τους "κακούς" πολιτικούς μας.
 

Σας Ευχαριστώ
Γιάννης Κίνιας''


Ο σύνδεσμος της ομάδος είναι ΕΔΩ . Κάντε κλικ μπείτε και βοηθήστε. Για ο,τι νεώτερο, εκτός από την ομάδα, θα σας ειδοποιούμε και από την παρούσα ιστοσελίδα.


Μια προσπάθεια για να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας και να δραστηριοποιηθούμε σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για τη σφαγή του Διστόμου. Ο στόχος αυτής της δράσης δεν είναι η διεκδίκηση της υλικής ανταπόδοσης για τις ψυχές των προγόνων μας, αλλα η αφύπνιση και η δραστηριοποίηση ιδιαίτερα των ανθρώπων της γενιάς μας. Μήπως ήρθε, αγαπητοί φίλοι, η ώρα να αφήσουμε τη δημοκρατία του καναπέ και να υψώσουμε το ανάστημα μας για όσα μας ανήκουν μακριά απο κομματικές αγκυλώσεις και δεσμεύσεις;

2 σχόλια:

λ. είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ''ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ..'' ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΣΤΣΜΟΥΛΗ. ΑΥΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ, ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΜΑ! Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ,ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ - ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ- ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ...

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα..Οι εκάστοτε Δημοτικές αρχές και ο τόπος έχει φερθεί πολύ αχάριστα στον Σταμούλη..
Ντροπή μας!!