Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ευχαριστει η ΦΛΟΓΑ για ''τον Μαραθώνιο της καρδιάς μας''



Ευχαριστηριο στους δρομεις που ετρεξαν με τη φανελλα της στον 28ο Κλασσικο Μαραθωνιο της Αθηνας, το κοινο που τους χειροκροτησε και τους ενισχυσε με θερμη αλλα και τα Μεσα Ενημερωσης που στηριξαν ολη την προσπαθεια με δημοσιευματα σε εφημεριδες, ραδιοτηλεοπτικα μεσα, πρακτορεια,ιστοσελιδες και μπλογκ, εστελε εκ μέρους όλων των γονιών και των παιδιών της ''Φλόγας'', το Διοικητικο Συμβουλιο του Συλλογου Γονιων Παιδιων με Νεοπλασματικη Ασθενεια. 
Συγκεκριμενα, στην ανακοινωση με τιτλο Ο μαραθώνιος της καρδιάς μας  επισημαινονται τα εξης:Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δρομείς – μαραθωνοδρόμους που έτρεξαν στον 28ο  Μαραθώνιο της Αθήνας με τη φανέλλα της Φλόγας. Η ομάδα έτρεξε με αγάπη και ενθουσιασμό με στόχο να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινό για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Η ομάδα θα συνεχίσει να τρέχει για τη Φλόγα και σε άλλες διοργανώσεις που θα λάβει μέρος στο μέλλον στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, αλλά κυρίως θα εξακολουθήσει να βρίσκεται δίπλα μας για να στηρίζει με κάθε τρόπο το έργο μας.
Ετρεξαν 45 δρομείς και τερμάτισαν όλοι !!!  
Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που με τόση ευαισθησία κάλυψαν το γεγονός και έφεραν τη Φλόγα και το έργο της σε κάθε σπίτι.  Η συμπαράσταση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιούμε τα προγράμματά μας και να συνεχίζουμε τον αγώνα μας δίπλα στο παιδί που νοσεί και την οικογένειά του.
Το εργο της Φλογας
Η ΦΛΟΓΑ, ο Σύλλογος που από το 1982  ίδρυσαν και στηρίζουν οι γονείς των παιδιών αυτών με την συμπαράσταση μικρών και μεγάλων, επωνύμων ή μη χορηγών και φορέων, έχει αναπτύξει ένα πλέγμα δράσεων, σε συνεργασία με τις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας για τη στήριξη των μικρών ασθενών. Στον Ξενώνα της Φλόγας δίπλα στα Νοσοκομεία Παίδων, φιλοξενούνται δωρεάν στα 30 δωμάτια και μικρά διαμερίσματα τα παιδιά από την περιφέρεια για όσο διάστημα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες στην Αθήνα μαζί με τους γονείς τους. Στον Ξενώνα λειτουργεί σχολείο, παρέχεται ψυχολογική και ψυχαγωγική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό σε συνθήκες που δημιουργούν οικογενειακό περιβάλλον.
 Παράλληλα μια άλλη δράση της Φλόγας που απευθύνεται στα παιδιά που κατοικούν στην Αττική, τους παρέχει Νοσηλεία στο σπίτι από εξειδικευμένο προσωπικό, κάτω από την καθοδήγηση και επίβλεψη των θεραπόντων ιατρών τους, προκειμένου να αποφεύγεται η παραμονή τους στο νοσοκομείο ή τουλάχιστον να μειώνονται οι καθημερινές επισκέψεις τους εκεί.
 Μόλις πριν από λίγους μήνες η Φλόγα εγκατέστησε Αξονικό Τομογράφο τελευταίας τεχνολογίας στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία ενώ η συμμετοχή της στην ίδρυση Ακτινοθεραπευτικού τμήματος για παιδιά στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού είναι καθοριστικής σημασίας.
 Για περισσότερες πληροφορίες:

«ΦΛΟΓΑ»

Αιγίου 7, Γουδί, Τ.Κ. 11527, Αθήνα.

Τηλ.: 210-7485000

http://www.floga.org.gr/ ή ΕΔΩ
Mail : info@floga.org.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: