Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Πολλά μπράβο σε έναν συμπολίτη μας υπόδειγμα, που λειτούργησε συνειδητά και με αξιοπρέπεια


Πολλά μπράβο σε έναν συμπολίτη μας υπόδειγμα που λειτούργησε συνειδητά και με αξιοπρέπεια, και όπως θα έπρεπε να λειτουργούμε όλοι.
Τι έκανε; Καταδίωξε ασυνείδητο οδηγό από ένα κοντινό χωριό της Λιβαδειάς! Ο οποίος περνούσε με την κλούβα του μέσα σε κατοικημένη περιοχή, και συγκεκριμένα στην είσοδο του Διστόμου κοντά στο άγαλμα του Καραϊσκάκη, τρέχοντας με υπερβολική ταχύτητα, και όχι όπως υποδεικνύει ο νόμος για κατοικημένη περιοχή.
Χωρίς καθόλου να μειώσει ταχύτητα, χτύπησε σκύλο που ανήκε σε οικογένεια και ήταν δεμένος στο κατώφλι του σπιτιού του με το σώμα του λίγο πιο έξω από το πεζοδρόμιο.
Ο σκύλος ανήκε -και ευτυχώς ανήκει γιατί γλίτωσε - σε μία κυρία φιλόζωη, η οποία όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα είχε σκύλο για συντροφιά και τον φρόντιζε ιδιαίτερα.
Ο ασυνείδητος, όχι μόνο δεν έκοψε ταχύτητα, άλλα μετά από το συμβάν συνέχισε την πορεία του με την μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει μπαίνοντας έτσι μέσα στο Δίστομο.
Η κυρία στην οποία ανήκει ο σκύλος, δεν πρόλαβε να αντιδράσει ούτε να πάρει τις πινακίδες του.
Για καλή της τύχη όμως και για καλή μας, κάποιος ευσυνείδητος συμπατριώτης μας, είδε τον εγκληματία οδηγό, που αν και εξαφανίστηκε λόγω ταχύτητας, του έκλεισε τον δρόμο φορτηγό αυτοκίνητο και έτσι ο συμπατριώτης μας τον πρόλαβε.
Αλλά και να μην τον προλάβαινε, τον ήξερε και γνώριζε το ονοματεπώνυμό του. Αφού τον πλησίασε και τον σταμάτησε λέγοντας του να του εξηγήσει γιατί τρέχει και αν γνώρισε τι έκανε πριν λίγο, αυτός απάντησε ότι χτύπησε σκύλο. Έτσι απλά!! Το θεώρησε υποτιμητικό να σταματήσει για έναν σκύλο με περιλαίμιο και με αφεντικό.
Αποτέλεσμα είναι να τον αναγκάσει ο συμπατριώτης μας να πάρει τον τραυματισμένο σκύλο, αφού ειδοποίησε την κυρία που τον έχει, και να τον πάει στον κτηνίατρο,διαφορετικά θα είχε τις νομικές κυρώσεις που προβλέπονται απ' αυτό το ανύπαρκτο κράτος.
Κι έτσι κι έγινε. Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει παιδί με την υψηλή ταχύτητα που είχε αναπτύξει.

Έτσι έχασα κι εγώ τον σκύλο μου. Μόνο που εγώ έτρεξα να τον σώσω και δεν σταμάτησα εγκαίρως να συλλάβω τον ανθρωπόμορφο που τον σκότωσε. Άλλωστε που να προλάβαινα με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει; Αν και ξέρω ποιός είναι.
Συγχαρητήρια λοιπόν σε αυτόν τον συμπολίτη μας που έκανε αυτήν την υπέροχη πράξη, με κίνδυνο ακόμη και την σωματική του ακεραιότητα, μιάς και δεν είναι αστυνομικός.

Δείτε ΕΔΩ παλαιότερο άρθρο για ένα θέμα που πονάει, ή πηγαίνετε στην ετικέτα ''Τροχαία'' ''Οδήγηση'' και ''Τριτοκοσμικά'', και ανατρέξτε στις ''παλαιότερες αναρτήσεις''.

ΥΓ: Δεν αποκαλύπτω το όνομα του συμπολίτη μας που έκανε αυτήν την ωραία ενέργεια χωρίς να ζητήσω την άδειά του για να το κάνω.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΘΕΜΗ?

ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΦΡΟΣ?

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ....

ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ακριβώς έτσι είναι.Και δυστυχώς διαιωνίζεται η κατάσταση

Λ.Ι.Δ. είπε...

ΘΕΜΗ,
ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΘΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΚΑΠΟΤΕ, ΘΕΜΗ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΠΟΛΓΚ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΕΣ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΕ Ο - ΤΟΤΕ ''ΘΕΜΗΣ'' - ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ή ''ΚΟΛΩΝΗΣ''. (ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ). ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ Ο ΤΑΔΕ- ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΟΣ- ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΥΛΗΣΕΙ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΜΗΧΑΝΕΣ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΣΗ, ΕΝΑ ''ΣΧΟΛΙΟ'' ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ. ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ, ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ, ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ Η ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙΣΗΜΕΡΑ.
ΤΟΛΜΗΣΕ ΘΕΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ. ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ- ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ - ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ''ΓΚΑΖΙΑ'' ΑΝΟΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
ΥΓ 1. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ Ή ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΑΞΙΖΕΙ.
ΥΓ 2. ΒΡΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ (σκανερ). ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ. ΟΧΙ ΩΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΛΛΑ ΩΣ ''ΤΣΙΓΚΛΙΣΜΑ'' ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ!
Λ.Ι.Δ.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ακριβώς έτσι ειναι.
Θα είναι δύσκολο να βρω εφημερίδα από τότε. Μόνο ο ίδιος θα έχει. Πάντως θα έπρεπε να είχαν και αντίγραφα στο αρχείο τους και κάποιοι φορείς πολιτισμού.
Έχει κάνει κι άλλα ο Νικολαου. Μία μέρα είχε βάψει μια πινακίδα stop που είχε ξεθωριάσει απ' την πολυκαιρία με τα κανονικά της χρώματα για να την βλέπουν οι πεζοί.
Αυτοί που γελάν είναι πάντα οι αδρανείς και οι κάφροι που κουνάν το δάκτυλο στα καφενεία.
Θα φροντίσω να βάλω το όνομα του συμπατριώτη μας

Λ.Ι.Δ. είπε...

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΛΙΑ ΦΥΛΛΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ . ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ . ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ. ΚΑΙ ΠΕΣ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΑ 3-4 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ...ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Αν τον βρω, και θα επιδιώξω να τον βρω, θα του ζητήσω.
Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω