Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Οι 3+1 αλήθειες που είπε η... κάλπη

Του συμπατριώτη μας Λουκά Δημάκα

Του Λουκά Δημάκα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: TA NEA/15 Νοεμβρίου 2010
ΑΠΟ ΤΑ αποτελέσματα της κάλπης και την αποχή μπορεί κανείς να εξαγάγει πολλά επιμέρους συμπεράσματα. Ωστόσο, όσον αφορά τον βασικό κρινόμενο με την ψήφο του πολίτη που ήταν η κυβέρνηση, τρία από αυτά μπορεί να θεωρηθεί ότι δείχνουν μια γενική τάση γι΄ αυτήν:

- Το πρώτο συμπέρασμα, όπως φάνηκε από την ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ σε δήμους και περιφέρειες, είναι η δεδομένη ανοχή της κοινωνίας στους χειρισμούς του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης για τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας.

- Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ταυτόχρονα με την ανοχή αυτή υπάρχει και το σαφές μήνυμα ότι η κοινωνία δεν σηκώνει ούτε ένα άλλο μέτρο εις βάρος των μισθών και των συντάξεων και ότι επιπλέον απαιτεί πιο δίκαιη κατανομή των βαρών, το χτύπημα της σπάταλης και την εκκίνηση αναπτυξιακών πολιτικών.

- Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι η κοινωνία δείχνει να εμπιστεύεται, ενδεχομένως πιο εύκολα, ευρύτερες συνεργασίες γύρω όμως από συγκεκριμένους στόχους. Κάτι που φάνηκε καθαρά καθώς υποστηριζόμενα από το ΠΑΣΟΚ ψηφοδέλτια που εκφράστηκαν από πρόσωπα χωρίς κομματική σχέση με την κυβερνητική παράταξη πέτυχαν νίκες σε εξαιρετικά δύσκολες εκλογικές περιοχές όπως αυτές των δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Υπάρχει όμως και ένα, τέταρτο, ακόμη πιο καθαρό συμπέρασμα- μήνυμα που απευθύνεται στην αντιπολίτευση. Οτι η κοινωνία απαιτεί από τις δυνάμεις της συναίνεση, συνεργασία και χαμήλωμα των τόνων όσον αφορά τα μεγάλα θέματα, που αυτή τη στιγμή είναι η σωτήρια της οικονομίας και η εξυγίανση του κράτους. Γιατί τα δύσκολα αρχίζουν από σήμερα με την άφιξη της τρόικας και την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος το οποίο άφησε η Ν.Δ. το 2009 και βρήκε τώρα η Εurostat.

5 σχόλια:

Stendoras είπε...

Καλημέρα σύντροφε,
προσυπογράφω την ανάλυση.

Υ.Γ Είδες τα νεα με τον Μίκη ε?

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ναι τα είδα και από το blog σου.
Έβαλα και τον σύνδεσμο που παραπέμπει σε άρθρο σου...
Καλημέρα κι από μένα,σύντροφε, και πάντα μάχημος

Ανώνυμος είπε...

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=3316428512617096160&postID=3612983487993205438

Ανώνυμος είπε...

http://viotia.blogspot.com/2010/11/blog-post_5184.html

Ανώνυμος είπε...

Οι παραπάνω σύνδεσμοι είναι από το viotia.blogspot. Νομίζω είναι φιλοδεξιό.