Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Να εξηγήσει ο κ.Περγαντάς γιατί σιωπά για την τοξική λάσπη

ΠΗΓΗ: ΒΟΙΩΤΙΚΑ


Δελτίο τύπου

Γιατί ο νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Περγαντάς σιωπά και δεν αντιδρά για την τοξική λάσπη; Να εξηγήσει στους πολίτες της Στερεάς γιατί υπέγραψε τη συνέχιση της απόρριψής της στον Κορινθιακό;

Στην Ουγγαρία…

Αυτή είναι μια πρώτη αποτίμηση των συνεπειών της διαρροής δύο μόλις ημερών ερυθράς ιλύος ως τοξικό απόβλητο της χημικής διάσπαση βωξίτη για την παραγωγή αλουμίνας. Τουλάχιστον ένας χρόνος και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα χρειαστούν για τον καθαρισμό της τοξικής λάσπης που απειλεί και τον υδροφόρο ορίζοντα του Δούναβη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 120 έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και άλλοι τρεις αγνοούνται. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας αναφέρεται στη διαρροή ως το χειρότερο χημικό ατύχημα στην ιστορία της χώρας. Συνεργεία εκτάκτων αναγκών προσπαθούν να αποτρέψουν τη μόλυνση τεσσάρων ποταμών, ανάμεσά τους και του Δούναβη. Στις Βρυξέλλες εκφράζονται φόβοι για οικολογική καταστροφή ακόμη και σε άλλες έξι από τις χώρες που βρέχει ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης. «Ανησυχούμε όχι μόνο για το περιβάλλον στην Ουγγαρία, αλλά και για την πιθανότητα (η λάσπη) να περάσει τα σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα…….

Το ίδιο ακριβώς έγκλημα συντελείται κατ΄ εξακολούθηση στον Κορινθιακό κόλπο καθώς επί 45 χρόνια απορρίπτονται 800.000 τόνοι ερυθράς ιλύος κάθε. 800.000 τον χ 45 χρόνια = ………τόνοι κόκκινης λάσπης. Ο νομάρχης κ. Περγαντάς το γνωρίζει αλλά επί χρόνια σιωπά. Οι πολίτες με την συνεργασία επιστημόνων και με πλήθος επιστημονικών μελετών αποδεικνύουν την τοξικότητα και την επικινδυνότητα της ερυθράς ιλύος. Η κόκκινη λάσπη από το εργοστάσιο του Μυτιληναίου στον κόλπο της Αντίκυρας έχει φτάσει στις ακτές της Πελοποννήσου. Οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές αφού τεράστιες εκτάσεις του Κορινθιακού έχουν ήδη νεκρωθεί. Ο νομάρχης κ. Περγαντάς το γνωρίζει αλλά δεν αντιδρά.
Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς ρωτά τον νομάρχη και υποψήφιο ιπεριφερειάρχη: Τι έκανε στις συνεχόμενες θητείες του στον νομαρχιακό θώκο της Βοιωτίας για να προστατέψει τους πολίτες και τις μελλοντικές γενιές ως όφειλε; Γιατί με την με αριθμό 433/13-07-2009 απόφασή του επέτρεψε την συνέχιση την απόρριψη της ερυθράς ιλύος στον Κορινθιακό μέχρι και το 2011;

Για την επικοινωνία: γραφείο τύπου
τηλ.: 6981036906

12 σχόλια:

Αντιπεσινέ-αντιαλουμίνιο είπε...

Μήπως γιατί ράβει κουστουμάκι;
Δεν φτάνει στην Λιβαδειά η επιβάρυνση φαίνεται..χαχαχ
Αλήθεια!!Από που κατάγεται ο κύριος Νομάρρρρρχης;
χαχααχαχαχα
ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧ

Λέλεγας ο Διστόμιος είπε...

Τι λέτε τώρα ρε παιδιά;
Είμαστε τόσο χέστες...Κανείς πλην ελαχίστων δεν έχει τολμήσει να πει τίποτα κακό για το αλουμίνιο.
Αφού είναι υποτελείς.
Μην ξεχνάτε ότι είναι χωριά που ζουν 100% απ αυτό, να κάνουν και αγώνα; Μόνο στην άλλη πλευρά του Κορινθιακού κάνουν, γιατί εκεί έχουν προανατολιστεί στον τουρισμό.
Όσο για τους πολιτικούς της Βοιωτίας τι να μιλήσουν...Ξέρετε πόσα παιρνουν από χορηγείες και δωράκια; Τι να πουν; Μέχρι και πλαστά στοιχεία περιβαλλοντικών μελετών φτιάχνουν.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

ΥΓ: Θυμάστε πόσες χιλιάδες ευρώ είχε δώσει ο Μυτιληναίος σε ενα βουλευτή της Λαρισας του Πασόκ;
Γιατί όχι και στους τοπικούς

Νίκος Διστομίτης είπε...

Και που να δέιτε την προπαγάνδα που κανουν στους εργαζόμενους...
Τους λένε ότι είναι όλα καλά κι ότι παλιά έβλαπτε γιατί δεν...ήξεραν..
Σήμερα, τους λένε, ειναι όλα οκ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Πανουργιάς θα σας φτιάξει τελικά το μετρητή ρύπων;

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ είπε...

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΚΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΠΑΥΛΗ ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ ΜΕΣ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ..
( ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...ΣΤΟ ΦΡΙΝΙΜΑ!!!! )

Λειβαδίτης είπε...

Ο Περγαντάς υπέγραψε να συνεχιστεί η ρίψη της λάσπης...
Οπότε τι το ψάχνετε;

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Γιατί..για τον Ασωπό τι κάνανε;
Δεν υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή εν όψει του χρήματος, παιδιά...
Ο ένας για να κερδίσει σκοτώνει δέκα

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με τις …ευλογίες Εφραίμ, η επένδυση στον Αστακό!

Πανταχού παρών το …ιερό επιχειρηματικό δαιμόνιο του Εφραίμ. Μέχρι στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας έφθασε η …χάρη του. Η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου RASSADEL (με έδρα την Κύπρο), σύμφωνα με το γερμανικό εμπορικό μητρώο, είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, η οποία είναι μέλος της Κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμο-Hλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (Θ.Η.Σ.Υ.Α. 1010 Μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

Την αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Δ. Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης, μέσω επιστολής, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ είπε...

Θεμη, σε θελω σοβαρο και δικαιο. Καλα κανεις και κρουεις τον κωδωνα. Αλλα υπαρχουν και αλλοι κινδυνοι.Και ενας απο τους μεγαλυτερος ειναι να βγει Δημαρχος που εχει ΑΔΕΛΦΙΚΕΣ σχεσεις με την εΕΤΑΡΕΙΑ και τους ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ. Καλο να τα ''χωνουμε'' στους πολιτικους - και ανεξοδο - αλλα εχει αξια και το τι κανουμε ή δεν κανουμε εμεις. Θα τα αφησουμε ολα στους ανθρωπους που ψαχνουν ή και ΖΗΤΑΝΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ την ψηφο μας ενω ξερουμε που ειναι κολλητοι?

κανονικος οικολογος είπε...

Βρε ο Περγαντας τους εφταιξε τωρα των ακρο αριστερων; Ρε την ψηφο μας θελουν τα ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ και κανουν τους οικολογους... Του κ... οικολογοι ειναι...

μνημονικό είπε...

Και ο Βωξίτης κατά την εξόρυξή του κάνει κακό. Ετσι δεν είναι ''Διστομο''. Γιατί το ξεχνάς;

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Όσο για τη σπόντα, μνημονικό, επειδή με ξέρεις και ξέρεις που δουλεύω...
Αν η εταιρεία που εργάζομαι θιξει τα συμφεροντα του τοπου μου και οικονομικα και περιβαλλοντολογικα, θα είμαι ο πρωτος που θα παραιτηθω..
Εσυ θα το έκανες αυτό;
Επίσης το θεωρω λιγο ανανδρο, να με λετε, Θεμη, και γω να σας λεω με ψευδώνυμα...
Θα προτιμούσα να μιλάω αποκαλώντας με τα όνοματά σας..Τι φοβάστε;