Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ερωτήσεις προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Λουκά Παπαγεωργίου, σχετικά με το άρθρο περί νομιμότητος της διεξαγωγής του Δ.Σ

 Κ.Παπαγεωργίου



1.Δεν μας αναφέρεται για ποιο λόγο κρίθηκε το κάθε θέμα χωριστά επείγον...
2&3.Δηλαδή τις αποφάσεις που θα παρθούν θα εκτελεστούν και πότε από την τωρινή δημοτική αρχή? Τι θα γίνει με αυτές που δεν θα προλάβετε να τις εκτελέσετε? Θα τις πάρετε πίσω με νέο δημοτικό συμβούλιο?
5. Το άρθρο 97 του κώδικα σας υποχρεώνει να απομαγνητοφωνείτε όλα τα δημοτικά συμβούλια, να αναρτούνται όλες οι δημοτικές αποφάσεις στο πίνακα ανακοινώσεων και εάν θέλετε να τις αναρτάτε στο σάϊτ του δήμου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει μια παροιμία αφού έπειτα από 3.5χρόνια αποφασίσατε να αναρτάτε επιλεκτικά ανακοινώσεις (χωρίς τις αποφάσεις) για τα δημοτικά συμβούλια!!!
Άρθρο 97
Πρακτικά συνεδρίασης
1. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τηρούνται πρακτικά με ευθύνη του γραμματέα του δημοτικού
συμβουλίου και δημοτικού υπαλλήλου. Τα πρακτικά καταρτίζονται με τη βοήθεια μαγνητοφωνικής συσκευής ή «βίντεο» ή με κάθε άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Ο δημοτικός υπάλληλος κρατεί παράλληλα και πρόχειρα συνοπτικά πρακτικά.
2. Τα απομαγνητοφωνημένα ή απομαγνητοσκοπημένα κείμενα μεταφέρονται σε φύλλα χαρτιού, τα οποία αριθμεί και μονογράφει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Στο τέλος του έτους, τα πρακτικά αυτά βιβλιοδετούνται, με ευθύνη του προέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Αν σε κάποια συνεδρίαση δεν είναι δυνατή η χρήση μαγνητοφωνικής
συσκευής ή «βίντεο», τηρούνται πρόχειρα πρακτικά, τα οποία αντιγράφονται σε φύλλα χαρτιού, που έχουν τη μονογραφή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Τα φύλλα αυτά παίρνουν αρίθμηση που αποτελεί συνέχεια της αριθμήσεως τω απομαγνητοφωνημένων ή απομαγνητοσκοπημένων κειμένων και βιβλιοδετούνται μαζί με τα κείμενα αυτά.
Η μη τήρηση των πρακτικών, σύμφωνα με τα ανωτέρω,συνιστά πειθαρχικό αδίκημα για τον πρόεδρο και τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου.
6. Τρεις (3) ημέρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δημοσιεύεται πίνακας στον οποίο
σημειώνονται τα θέματα που συζητήθηκαν, ο αριθμός των αποφάσεων και περίληψη του περιεχομένου τους.
Ο πίνακας αυτός αναρτάται στο δημοτικό κατάστημα, εκτός αν άλλες διατάξεις προβλέπουν ειδικό τρόπο για τη δημοσίευση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Οι κανονιστικού περιεχομένου αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δημοσιεύονται ολόκληρες στο δημοτικό κατάστημα και οι ατομικές διοικητικές πράξεις τουλάχιστον σε περίληψη. Για τις δημοσιεύσεις συντάσσεται αποδεικτικό από δημοτικό υπάλληλο ή άλλο δημόσιο όργανο.
8. Με φροντίδα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να καταχωρούνται στην ιστοσελίδα του Δήμου όλες οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Η μη δημοσίευση των αποφάσεων στην ιστοσελίδα δεν συνιστά λόγο ακυρότητας της απόφασης.
Και κλείνοντας θα ήθελα να μας πως σκοπεύετε να εκμεταλλευτείτε το οικόπεδο που θα αγοράσετε? Θα προλάβετε να υλοποιήσετε το σχέδιό σας μέσα σε δύο μήνες?

Ένας συμπολίτης σας που ψάχνει απαντήσεις

4 σχόλια:

αντικυραιος είπε...

αντι σχολιου θα προσθεσω τι προβλεπει επακριβως ο ο Ν. 3463/2006" άρθ. 93 παρ.6 : "Ενα μηνα πριν απο τη διενεργεια των εκλογων και μεχρι την εγκατασταση των νεων δημοτικων αρχων, το δημοτικο συμβουλιο αποφασιζει για θεματα που αναφερονται σε ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ και ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ".
Τα σχολια δικα σας.

Ανώνυμος είπε...

κυριε παπαγεωργιου μας δουλευετε χοντρα ή τουλαχιστον το προσπαθειτε! ερμηνευοντας το νομο και ο πιο αδαης, αλλα με στοιχιωδη λογικη, βγαζει το συμπερασμα οτι, με εντελως ερασιτεχνικο τροπο, προσπαθειτε να βουλωσετε τρυπες-ή και να κλεισετε οπως-οπως θεματα. τελικα ειστε αδαης, ανεπαρκης και κατα συνεπεια επικινδυνος για το υπολοιπο της θητειας σας. αναλαβετε τις ευθυνες σας κυριε πανουργια-γιατι σιγουρα δεν ειστε αμοιρος ευθυνων.

υ.γ. μην αναφερερε παλι διαφορα σχολια περι ανωνυμων, σταθειτε στην ουσια!!!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ναι αλλά δεν μπορεί ο ένας να εκτίθεται με το ονοματεπώνυμό του και ο άλλος να χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμός όντας ανώνυμος;
Σε ποιόν θα απευθυνθεί ο κος Παπαγεωργίου για να αντικρούσει, αν αυτός θέλει, τις κατηγορίες;
Θα μπορούσες να του κάνεις ερωτήσεις χωρίς υβριστικούς χαρακτηρισμούς

Ανώνυμος είπε...

φιλε distomo, εκείνο που ενδιαφερει ειναι η ταμπακιερα-σταθειτε λοιπον σε αυτη και μην επικεντρωνεστε στο δευτερευον θεμα της ανωνυμιας.οσο για τους βαρεις χαρακτηρισμους, αφορουν την σαφεστατη προσπαθεια παραπλανησης, η οποια υποτιμα τους πολιτες του διστομου και τους αναγνωστες της ανακοινωσης-καταγγελιας του κου παπαγεωργιου. επι τελους υπαρχουν και ορια!!!!!!!