Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

20Εκατ. Ευρώ για προγράμματα Leader στους Νομούς, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και στην Βοιωτία. Αξίζει να ρίξετε μια ματιάΈνα πρόγραμμα που προσφέρει σαφή κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις και στην περιφέρεια της Βοιωτίας παρουσίασε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε μια εποχή που η τόνωση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της Πολιτείας. Το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης το παρουσιάζουμε ολόκληρο με στόχο να φανεί χρήσιμο σε νέους - και όχι μόνο - για να ξεκινήσουν μια δράση οικονομικού περιεχομένου στον τόπο μας, ή εστω να ρίξουν μια ματιά στον ιστότοπο (σαιτ) που αφορά την Βοιωτία και να δούν τυχόν ευκαιρίες που ακουμπούν τα επαγγελματικά σχέδια ή όνειρα τους.
Να θυμίσουμε δε οτι τα προγράμματα LEADER (Λιντερ) έχουν βοηθήσει στο παρελθόν πολλούς να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή.
Εμείς δεν επιτρέπεται να προτρέψουμε κανένα να αξιοποιήσει το πρόγραμμα, ωστόσο ρίξτε μια ματιά και πάρτε τις αποφάσεις σας αφου ρωτήσετε και τους ειδικούς. Η ανακοίνωση του υπουργείου είναι η εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ LEADER ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ,ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή υπέγραψε 3 συμβάσεις με τις αντίστοιχες αναπτυξιακές εταιρίες των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας.
Οι συμβάσεις συνολικού ύψους σχεδόν 20 εκατομμυρίων Ευρώ αφορούν την υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων LEADER, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013.
Σε δηλώσεις της, η κ. Κατερίνα Μπατζελή τόνισε:

«Η αναπτυξιακή προσπάθεια συνεχίζεται και εντείνεται. Οι 3 νέες συμβάσεις προστίθενται στις 17 που έχουμε ήδη υπογράψει, επιβεβαιώνοντας τον σταθερό προσανατολισμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπ.Α.Α.Τ ώστε να δοθούν σαφή κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις στην Περιφέρεια.
Οι πολιτικές μας εξυπηρετούν τον στόχο της ενδυνάμωσης της αγροτικής οικονομίας που αποτελεί ανάχωμα στην ερήμωση, την εγκατάλειψη και τον μαρασμό της υπαίθρου.
Η ενίσχυση και η ανάπτυξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια είναι κεντρική πολιτική αυτής της Κυβέρνησης, και προς αυτή την κατεύθυνση βοηθούν και τα προγράμματα Leader».

Πιο αναλυτικά:1) Ν. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας
Δημόσια Δαπάνη: 6.150.000

Συνολικός προϋπολογισμός: περίπου 9.000.000 Ευρώ

Η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος Προσέγγισης LEADER των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας αφορά 14 Δήμους/ Κοινότητες (90 Δημοτικά/ Κοινοτικά Διαμερίσματα), με συνολική έκταση εφαρμογής 1.296,30 km2 και πληθυσμό 18.454 κατοίκους. Το πρόγραμμα με βάση το δίπολο «ποιοτικά προϊόντα – ήπια τουριστική ανάπτυξη», στοχεύει στην προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, στην πολυτομεακή επιχειρηματική ανάπτυξη με άξονα την αγροδιατροφική αλυσίδα και τα προϊόντα ποιότητας, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας, τη δημιουργία ενιαίου τουριστικού προϊόντος με άξονα το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό και βαρύτητα στο δυτικό τμήμα του Νομού, την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, την προστασία των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών πόρων.2) Ν. Καρδίτσας και Ευρυτανίας
Δημόσια Δαπάνη: 7.000.000 Ευρώ

Συνολικός προϋπολογισμός: περίπου 12.000.000 Ευρώ

Η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος Προσέγγισης LEADER των Νομών Καρδίτσας και Ευρυτανίας αφορά 14 Δήμους και 1 Κοινότητα (93 Δημοτικά Διαμερίσματα), με συνολική έκταση εφαρμογής 1.636,61 km2 και πληθυσμό 71.824 κατοίκους. Ο κεντρικός θεματικός άξονας για την αναζωογόνηση της υπαίθρου της πεδινής Καρδίτσας, λίμνης Ν. Πλαστήρα και Φουρνά Ευρυτανίας αποτελεί ένα κοινό όραμα των τοπικών φορέων. Γύρω από αυτόν διαρθρώνεται η αναπτυξιακή στρατηγική που περιλαμβάνει στόχους, όπως την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και την πρόσβαση στις αγορές, την ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων και την αύξηση της επισκεψιμότητας, τη διαφοροποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και μείωση των ανισοτήτων, την ανάδειξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, την τόνωση της εξωστρέφειας, την προώθηση ίσων ευκαιριών, την ανάδειξη πολιτισμικών στοιχείων.

3) Ν. Βοιωτίας
Δημόσια Δαπάνη: 6.500.000 Ευρώ


Συνολικός προϋπολογισμός: περίπου 11.000.000 Ευρώ

Η περιοχή εφαρμογής του Τοπικού προγράμματος Προσέγγισης LEADER του Νομού Βοιωτίας αφορά 17 Δήμους / Κοινότητες (38 Δημοτικά/ Κοινοτικά Διαμερίσματα), με συνολική έκταση εφαρμογής 1.372,75 km2 και πληθυσμό 57.186 κατοίκους. Η περιοχή είναι πλούσια σε ιστορία, τόπος περιήγησης και ήπιας σωματικής άσκησης σε ένα εύφορο σε παραγωγή και πλούσιο σε εναλλαγές περιβάλλον. Το πρόγραμμα έχει στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής και αγροτικής κληρονομιάς της περιοχής, την ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, τη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής ως τόπου απασχόλησης και κατοικίας, την ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας, σε τοπικό επίπεδο και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τα τοπικά προγράμματα LEADER στις ιστοσελίδες:http://www.epirussa.gr/  (Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.)

http://www.anka.gr/ (Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε.)

http://www.elikonas.gr/ (Ελικώνας – Παρνασσός Αναπτυξιακή Α.Ε.)


*Υστερογραφο ''Διστομου'': Καντε κλικ στον τελευταιο συνδεσμο!!!!

3 σχόλια:

Αντιλαμόγιο είπε...

Πόσα θα φάνε πάλι οι πολιτικοί και τα κομματόσκυλα!!!!!!
Αντε βρε....Καλή όρεξη.

ΣΥΝΕΤΟΣ είπε...

Το αντι λαμογιο παει στην αλλη ακρη. Σιγουρα δικαιολογημενα μπορει να εχει επιφυλαξεις αλλα αυτο δεν σημαινεςι οτι ολα ειναι...ισωμα που λεμε και στο χωριο μας. Εγω συμφωνω με τον Θεμι οτι πρεπει να δουμε - θεσμικα- τυχον ευκαοριες και να συμμετασχουμε στο μετρο που μας αφορα και μας ενδιαφερει.
ΟΧΙ ΑΡΝΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΛΑΜΟΓΙΑ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο και παλι μπραβο στην Κατερινα Μπατζελη και στο ΠΑΣΟΚ που κανουν τοσα καλα για ολους μας
Ενας ακομη ανωνυμος...