Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ανοιχτή επιστολή του Δήμαρχου Διστόμου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και αποκέντρωσης, κ.Ραγκούση.



Συνημμένα σας αποστέλλουμε ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ &

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ



Χωρίς να αναφερθώ καθόλου στο ολοκαύτωμα «ΣΦΑΓΗ» της 10ης Ιουνίου 1944, θέλω να κάνω γνωστό σε εσάς τι έχει προσφέρει το Δίστομο στην Πολιτεία για την ανάπτυξή της.
Τη δεκαετία του ’50 έγινε αναγκαστική απαλλοτρίωση εκατοντάδων στρεμμάτων στην Παραλία Διστόμου από την Ελληνική Αεροπορία για να γίνουν οι αποθήκες καυσίμων του ΝΑΤΟ. Ο αγωγός καυσίμων Λάρισας – Αντίκυρας διέρχεται καταμεσής της κτηματικής περιοχής του Διστόμου, δημιουργώντας ζώνη δουλείας βαθιάς άροσης, δενδροκαλλιέργειας και δόμησης.
Τη δεκαετία του ’60 η ΠΕΣΙΝΕ με αναγκαστική απαλλοτρίωση πήρε χιλιάδες στρέμματα στην Παραλία Διστόμου, προκειμένου να κατασκευαστεί ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ». Εδώ πρέπει να τονίσω ότι η Παραλία Διστόμου ήταν μια από τις ωραιότερες ακτές του Κορινθιακού κόλπου, μήκους 500 περίπου μέτρων. Από αυτή την παραλία στους Διστομίτες έμεινε ακτή περίπου ΠΕΝΗΝΤΑ (50) μέτρων και μάλιστα εκεί που ήταν η σκάλα φορτώσεως του βωξίτη.
Το αποτέλεσμα των δύο παραπάνω απαλλοτριώσεων ήταν να σβήσει κάθε πιθανότητα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Τη δεκαετία του ’70 στο μέσο της μικρής πεδιάδας του Διστόμου, όπου υπήρχε σχεδόν μονοκαλλιέργεια αμπέλου (περίφημα τα Διστομίτικα κρασιά) ήρθε η ΔΕΗ και προέβη σε αναγκαστική απαλλοτρίωση αρκετών στρεμμάτων, όπου κατασκεύασε το Κ.Υ.Τ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης) Διστόμου για την εξυπηρέτηση της πόλεως των Αθηνών και του Αλουμινίου της Ελλάδος, με ηλεκτρικό ρεύμα που ερχόταν από το ενεργειακό κέντρο της Πτολεμαΐδας.
Στο Κ.Υ.Τ. Διστόμου φθάνουν και αναχωρούν, αφού διασχίσουν κατά μήκος ολόκληρη την κτηματική περιοχή του Διστόμου, τρεις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και, όπως είναι επόμενο, καθιερώθηκαν και άλλες τρεις ζώνες δουλείας δόμησης.
Την ίδια δεκαετία (1970) κατασκευάστηκε ο αγωγός μεταφοράς ύδατος του Μόρνου για την Αθήνα, ο οποίος διασχίζει των ελαιώνα του Διστόμου κατά πλάτος. Για την κατασκευή του χρειάστηκε να γίνει άλλη μια αναγκαστική απαλλοτρίωση και, κατ’ επέκταση, άλλη μια ζώνη δουλείας.

Τη δεκαετία του ’90 κατασκευάστηκε ο αγωγός ύδατος από τις γεωτρήσεις του άνω ρου του Κηφισσού στον αγωγό του Μόρνου. Προϋπόθεση για την κατασκευή ήταν να γίνουν νέες απαλλοτριώσεις, με αποτέλεσμα την ύπαρξη και νέας ζώνης δουλείας.
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο αείμνηστος Ιωάννης Σταμούλης, προσπαθεί να εκτελέσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς εις βάρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αποπειρόμενος να κατασχέσει το κτίριο του ιδρύματος Goethe στην Αθήνα. Ο τότε, όμως, Υπουργός δικαιοσύνης κ. Σταθόπουλος, με Μεταξική διάταξη, απαγόρευσε την εκτέλεση της κατάσχεσης. Η απόφαση του πρωτοδικείου Λιβαδειάς έχει επιδικάσει στους συγγενείς των θυμάτων περίπου 28.000.000,00 ευρώ. Σήμερα η απαίτηση έχει ξεπεράσει τα 60.000.000,00 ευρώ.
Το 2007 κατασκευάστηκε ο αγωγός μεταφοράς αερίου Μαυρονερίου – Αντίκυρας, διασχίζοντας και πάλι την κτηματική περιοχή του Διστόμου κατά μήκος και ως εκ τούτου υπήρξαν νέες απαλλοτριώσεις και νέα ζώνη δουλείας βαθειάς άροσης, δενδροκαλλιέργειες και δόμησης.
Σήμερα, άλλη μία γραμμή μεταφοράς κατασκευάζεται και διασχίζει τον ελαιώνα του Διστόμου. Η γραμμή θα συνδεθεί τελικά με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ενεργείας (ΕΣΜΕ), προκειμένου να μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα δύο εργοστάσια του «Ομίλου Μυτιληναίου», και τα οποία βρίσκονται στην περιοχή «Άγιος Νικόλαος» της Παραλίας Διστόμου, στο ΕΣΜΕ. Και για αυτή τη γραμμή υπάρχει δουλεία δόμησης.
Εδώ πρέπει να τονίσω ότι το Δίστομο βρίσκεται μεταξύ του Ελικώνα και του Παρνασσού. Αυτό σημαίνει ότι η καλλιεργήσιμη γη του είναι δυσανάλογα μικρή, και οι γεωργικοί του κλήροι έγιναν τελικά ακόμα μικρότεροι.
Αυτές είναι οι αναπτυξιακές, κοινωνικές και όχι μόνο υποχρεώσεις της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι στο Δίστομο. Περιμένουμε την ανταπόκρισή της.


Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Πανουργιάς
Δήμαρχος Διστόμου

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να δρασουμε μαζικα και συντονισμενα για αυτο το θεμα!!ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!!

ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ είπε...

ΒΡΗΚΑ στον Ντελαλη της Αραχωβας το παρακατω κεμενο με ημερομηνια 21 Μαίου ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΩΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ. Το κειμενο γραφτηκε με αφορμη την διαπιστωση καποιου R2 οτι στην Αραχωβα υπαρχουν και λαμογια Ααπαντωντας σε αναγνωστρια ονοματι ΙΩΑΝΝΑ που παρεπεμπε σε μια πολιτισμενη αντιπαραθεση για τα χωρια Αμφικλεια και Τιθορεα. Εφραψε , λοιπον, ο ''ΙΩΑΝΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜ΄''τα παρακατω για Διστομο και Αραχωβα:
ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο R2.''Εμείς τι να πούμε? Εχουμε πολλά καγιεν, πορσε και λαμόγια?''.
Εγω για λαμογια στην Αραχωβα δεν ξερω. Ομως ολος ο ''μυθος'' της κωμοπολης μας εχει στηθει εξ αιτιας ή απο τους ιδιοκτητες των καγιεν... εξ αθηνων.
Αν αρχισουμε να μετραμε και να συγκρινουμε υποδομες και χειροπιαστα πραγματα με το Διστομο, αγαπητη Ιωαννα, χασαμε: Αυτοι εχουν Κεντρο Υγειας, Νεοχτιστο Δημαρχεικο Μεγαρο αξιας 2,5 εκ. ευρω, Μουσειο Αρχαιων Ευρηματων με εργαστηριο ψηφιδωτων, Μουσειο Σφαγης, Μαυσωλειο, Ειρηνοδικειο, Κεντρο Επαγγελματικης Καταρτισης. Αστυνομικο τμημα (ΟΧΙ ΣΤΑΘΜΟ),Θεατρικη σκηνη στεγασμενη,Θεατρο υπαιθριο, Νεοχτιστα κτιρια Γυμνασιου ,Λυκειου και 2 Παιδικους Σραθμους,Αγρονομειο, 2Ραδιοσταθμους, 2 παραρτηματα ΙΚΑ,Τραπεζες, εχουν αριστη γεωγραφικη θεση ως συγκοινωνιακος κομβος, πολεοδομικη και οικονομικη δημοτικη υπηρεσια,Διαπεριφερειακους Σταθμους ΕΥΔΑΠ (Μορνος και Κηφισσος) και ΔΕΗ, χωρους παρκινγκ, επιχειρησιακο προγραμμα, ενεργειακους σταθμους (αιολικα και φωτοβολταικα παρκακια) που ειναι ελκυστικα στην νεα εποχη της πρασινης αναπτυξης ΚΛΠ, ΚΛΠ.
Επισης , Ιωαννα, το Διστομο διαθετει λιγοτερο μεν κατα κεφαλην εισοδημα απο μας , αλλα περισσοτερα ...κεφάλια σε κεντρα εξουσιας και θεσεις ευθυνης. Αυτο δεν ειναι κακο ουτε για αυτους ουτε γενικα και αφοριστικα.Αλλα δειχνει οτι εμεις ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ στο κεφαλαιο αυτο. Δειχνει οτι και εμεις πρεπει να τους φτασουμε και οχι να κανουμε σαν απατημενοι συζυγοι επειδη οι Διστομιτες ''ειναι παντου''. Γιατι ειναι κακο αυτο; Εμεις που ειμαστε;Χαιρομαι, Ιωαννα, που εβαλες το θεμα οχι αντα γωνιστικα και μονοχνωτα, αλλα ως θεμα ευγενους αμιλλας. Λες, ''διαβαστε τι ωραια τα γραφει η Αμφικλεια''. ΟΙ Αμφικλιωτες ομως δεν αφοριζουν. Λενε τα ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥς. Εμεις εχουμε , περαν των χειμερινων επισκεπτων και τις κατα πολυ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ξενοδοχειακες και ψυχαγωγικες υποδομες, κατι ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ καλυτερο απο τους γειτονες; Ολα αυτα σας τα γραφω για να δειτε οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΟΙ. Πρεπει να βαλουμε στοχους και σε αλλα να γινουμε ακομα καλυτεροι αππο τους γειτονες και σε αλλα να τους φτασουμε. Μπορουμε; Ας παψουμε να ειμαστε εγωκεντρικοι και να βγουμε στην περιφερεια μας. Ετσι θα κερδισουμε ,σιγα-σιγα και χωρις ανταγωνισμους. Με συν-αγωνισμο!

Μάϊος 20, 2010

Ο/Η ΓΕΡΟΝΤΟΒΡΑΧΟΣ είπε...
Ιωαννα, μην τσιμπας . Τα λεει, πραγματι, ωραια, αλλα εμεις ειμαστε Αραχωβιτες.Δεν χαμπαριαζουμε! Τελεια και παυλα!Δεν υπαρχει τιποτε πανω απο εμας. Μονο ο Παρνασσος!

Μάϊος 20, 2010

Ο/Η ειδηση- ειδηση ειδηση είπε...
ΝΕΑ εξελιξη- ΠΡΟΣΟΧΗ:Οπως ειπε ο Ραγκουσης στη Βουλη ο δήμος Διστόμου και Αράχωβας μετονομάζεται σε δήμο Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας με εδρα το Διστομο και χαρακτηρίζεται ορεινός.
Αδικουμεθα! Αδικουμεθα ακομα πιο πολυ ετσι. Λαθος του Σταθη που ελεγε οτι δεν πειραζει, να βαλουμε και την Αντικυρα. ΑΠΟ το μισο του ονοματος που ειχαμε τωρα μειναμε με το ενα τριτο! Αυτο ειναι ξεφτιλα. Τωρα ειμαστε δημος-σιδηροδρομος. Χώρια που απο οτι μαθαινω αυριο θα μπει και το ονομα του Στειριου και των Ασπρων Σπιτιων!ΞΕΦΤΙΛΑ λυση.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ. ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

κ. δήμαρχε,

Χωρίς να αναφερθώ στο ολοκαύτωμα της 10ης Ιουνίου 1944, στο οποίο όλη η Ελλάδα ευλαβικά σκύβει το κεφάλι τιμώντας το, θέλω να σας ρωτήσω τα παρακάτω:

Από τη δεκαετία του ΄50 ο αγωγός του ΝΑΤΟ διασχίζει κατά μήκος τη μισή περίπου Ελλάδα από την Αντίκυρα μέχρι τη Λάρισα. Από τη πίσω πλευρά της Αντίκυρας λοιπόν, μέχρι και τον κάμπο του ιστορικού Κιλλελέρ... Θα ζητήσουμε όλοι οι απαλλοτριωθέντες ανταλλάγματα κ. Δήμαρχε;
Από τη Δεκαετία του ΄60 που η ΠΕΣΙΝΕ απαλλοτρίωσε μια από τις ωραιότερες ακτές του Κορινθιακού τώρα θυμηθήκατε να ζητήσετε ανταπόκριση κ. Δήμαρχε;
Από ποιόν άραγε;
και με ποιά ανταλλάγματα;…μήπως την καταστροφή ενός από τους ομορφότερους Ελληνικούς κόλπους;
Εδώ και 20 χρόνια η σκάλα φόρτωσης του Βωξίτη στη Περιστερά είναι ανενεργή.
Που είναι η ευαισθησία σας για την αποκατάσταση της θάλασσας σ’ αυτό το σημείο της ωραιότερης ακτής Κορινθιακού; Εκτός και αν η διορατικότητα, σας οδήγησε και τη χρησιμοποιείτε τώρα σαν μοχλό πίεσης για ανταπόκριση .
Από ποιόν αλήθεια ζητάτε ανταπόκριση κ. Δήμαρχε;
Τη δεκαετία του ’70 όταν οι πυλώνες πλήγωναν τη γή του μαρτυρικού Διστόμου που ήσασταν κ. Δήμαρχε; Ποιος υπερασπιζόταν τότε τη μονοκαλλιέργεια των αμπελιών; Ποιος και τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούσε;
Της πόλεως των Αθηνών, είπατε; του Αλουμινίου, είπατε;
Ο Μόρνος, κ. Δήμαρχε, ξεκινά από την ορεινή Δωρίδα, ξεδιψά πλήθος χωριών και πόλεων στο νέο διάβα του, αρδεύει χιλιάδες στρέμματα σ’ όλο το μήκος της νέας του διαδρομής και σίγουρα έχουν αναγκαστικά απαλλοτριωθεί χιλιάδες στρέμματα πριν και μετά το Δίστομο.
Από ποιους και με ποιο δικαίωμα ζητάτε ανταπόκριση κ. Δήμαρχε;
Τι εννοείτε με την δικαιότατη οικονομική απαίτηση των 60.000.000,00 ευρώ των συγγενών των θυμάτων;
Τι είδους ανταπόκριση περιμένετε από την Ελληνική Πολιτεία κ. Δήμαρχε;
Ο αγωγός Φυσικού αερίου Μαυρονερίου – Αντίκυρας που από το 2007 διασχίζει από άκρο σ΄ άκρου την Δυτικοκεντρική Βοιωτία . Στοίχισε στον Ελληνικό λαό περί τα 11.000.000 ευρώ. Εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον έναν. Τον Άρχοντα της Παραλίας (κάπου το διάβασα). Ποιος συναίνεσε στη κατασκευή του;
Από ποιόν και πως νομιμοποιείσθε να ζητάτε ανταπόκριση κ. Δήμαρχε;
Για τη γραμμή Υ/Τ που σήμερα διασχίζει τον ελαιώνα του Διστόμου, και θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα μεταφοράς Ενέργειας προκειμένου να μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια από τα δύο εργοστάσια του «Ομίλου Μυτιληναίος» που βρίσκονται στην Περιοχή «Αγ. Νικόλαος» της Παραλίας Διστόμου, που ήδη καταστρέφει και θα συνεχίσει να καταστρέφει μια από τις ωραιότερες ακτές του Κορινθιακού κόλπου, ποιος συναίνεσε με αποφάσεις του, στην κατασκευή τους ;
Χρειάζεται να σας θυμίσω κ. Δήμαρχε;

Δεν μίκρυνε μόνο η καλλιεργήσιμη γη κ. Δήμαρχε αλλά, δυστυχώς φτήνυναν και οι συνειδήσεις.

Από σεβασμό και μόνο, λοιπόν, στις γενιές που έρχονται, επειδή τους καταστρέψαμε τη ζωή, δεν έχουμε δικαίωμα να ομιλούμε, για αυτό και σας παρακαλώ:
ΣΙΩΠΗ κ. Δήμαρχε.

Επειδή τους Δήμους δεν τους κάνουν τα ονόματα αλλά οι κάτοικοί τους,
χωρίς καμιά εκτίμηση .

Ένας υπανάπτυκτος μελλοντικός συμπολίτης σας.

crazy butcher είπε...

Ανωνυμε 1.48 μαλλον δεν ξερεις τι παει να πει ή καλυτερα δεν εχεις χασει γη και χαιρεσε να κανεις μπανιο στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Και μάλιστα γη για ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ Σαν αντίτιμο.
Δεύτερη Σφαγή ήταν αυτό για μας.
Ξεφτίλα.

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχε καλα τα εγραψες ολα αυτα
ομως ποτε δεν ειχες κανει μια αιτηση να φυγει το καρκινωμα της Δ.Ε.Η απο τον αμπελωνα
Τωρα το βαζεις ως επιχειρημα...
Ποτε δεν ασχοληθηκες κι εσυ οπως και οι προηγουμενοι Δημαρχοι και δημοτικοι συμβουλοι
με την αναπτυξη στο Διστομο.
Το γηπεδο του Αμβρυσσεα ειχες πει προεκλογικα θα ειναι ετοιμο το δεκεμβριο του 2008 αλλα το εφερες ετσι ωστε να αποπερατωθει στο τελος της θητειας σου,της πρωτης και τελευταιας ευτυχως!!!!!!
Ενοειτε πως ποτε δε θα σας θυμαται κανενας!!
Φτιαξατε με το που βγηκατε ολους τους αγροτικους δρομους με πισσα,και ολα τα κατσαβραχα με τσιμεντο.
Και αφησατε στη μοιρα καποιων αλβανων ψευτοεργολαβων,μεσω Δ.Ε.Η. ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στα στενα και τις πλατειες!!!
Αν ο προηγουμενος βαφτιστηκε "λακουβας"
ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΧΑΝΤΑΚΙΑΣ!!!!
ΝΤΡΟΠΗ
ΡΙΞΑΤΕ ΠΙΣΣΑ ΑΝΤΙ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ
ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ
ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΜΑΝΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΓΙΝΑΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ
Στη Διασταυρωση του ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ γινονται ολο ατυχηματα,και ο δρομος της Δ.Ε.Η. ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ
ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ ΤΙΠΟΤΑ@@ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΤΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΤΕΙΡΙ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ!!!!!!!!
Ειχατε εξαγγειλει η οχι στο προγραμμα σας για πεζοδρομηση του δρομου αυτου?????
εδω μεσα εχουμε πει τοσα.....για αυτο το θεμα
ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ????????

Π.Μ.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Παιδία όλα καλά, και οι γνώμες σας σεβαστές ( αν κι όχι όλες ).
Όμως δεν είναι ώρα τώρα για αντιπαραθέσεις.
Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, δεν γίνεται αλλιώς τώρα.

Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟΣ είπε...

Φίλε Δίστομο, και εσύ φίλε Crazy butcher,αυτό ακριβώς, εκτός των προγόνων σας, εκτός της γής σας, μην χάσετε και τις ψυχές σας. Ρωτήστε αυτόν που σας εκπροσωπεί με ανοιχτές βαρύγδουπες επιστολές : π.χ. για την τελευταία μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλης σας. Ποιών τη άποψη ζήτησε; αλλά πολύ περισσότερο αναζητήστε την απάντησή τους. Για αυτό σας λέω: Τους Δήμους τους κάνουν οι άνθρωποι, κανένα όνομα δεν έχει σημασία.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Οι ψυχές μας δεν πρόκειται να χαθούν αναφέροντας ιστορικές αλήθειες. Γιατί βλέπω είσαι ενημερωμένος.
Η ψυχή, τουλάχιστον η δική μου, θα χαθεί στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Κι εγώ ευχαριστώ για τα σχόλια!!

Διστόμιος είπε...

Θα θέλαμε να δούμε άλλους τι θα έκαναν και τι θα έλεγαν αν έχαναν τη γή τους.
Η αν είχαν γεννήσει ''Μπαρλαίους'', δηλαδή τους αποκαλύψαντες τον βωξίτη στην Ελλάδα το 1917.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί άνθρωποι όμως κάνουν τους Δήμους; Αυτοί που μας βρίζουν εδώ και τόσους μήνες εν όψει Καλλικράτη; Λες και το σχέδιο Καλλικράτης το δημιουργησαμε εμεις οι Διστομίτες;
Αν είχαμε γειτονους σοβαρούς, τότε ναι....Οι ανθρωποι θα εκαναν τους Δημους.
Ουτε εδω ειναι σοβαροι ολοι και αξιοι, αλλα δεν εχουν βρισει κανενα ρε γαμωτο, και πανε και στ γυρω μερη δινοντας τον οβολό τους

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα όμως άλλοι να μην έχουν χάσει ούτε μιά ρίζα ελιάς η ούτε ενα στρέμμα ,κι αλλους να τους έχουν ξεσκίσει, την στιγμή που από την Σφαγή έιχαν περάσει μόλις λίγα χρόνια 1944 - 1962.
Για να μην πούμε για την κατασκήνωση του Αγίου Νικολάου - Παραλίας Διστόμου, που την δώρισε ο Λουκάς ο Μπάρλος όταν ήταν Δήμαρχος, για να μην την παρουν οι πεσινεδες

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Φίλε πολίτη του νέου Δήμου.
Εμείς οι Διστομίτες είμαστε οι πιο Δημοκράτες από όλα τα μέρη, κι αυτό ίσως λόγω της θηριωδίας που εξελίχθηκε εις βάρος μας και της καλής μας ιδιοσυγκρασίας, αν εξαιρέσουμε βέβαια κάποια κομματόσκυλα που τους ''πάνε με το καλάμι''.
Οπότε μην ασχολούμαστε με βρισιές. Αυτοί μας μισούσαν ανεκαθεν. Καταρες, βρισιες και τετοια.
Μονο τα λεφτα μας θελανε οταν πηγαιναμε για καφε στα μερη τους.
Αφηστε να βριζουν..Αυτοι πεφτουν

Αριστερός είπε...

Καο το μίσος γεννά φασισμό.

Σέρβος είπε...

Ρε ακόμη με τον Καλλικρατη ασχολειστε; Σε λίγο δεν θα εχουμε να φαμε

Ανώνυμος είπε...

Πρός (Ο/Η Αριστερός είπε...)

Και ο αχαλίνωτος τοπικισμός γεννά φασισμό.
Και ο τόπος αυτός έχει δεχθεί τον φασισμό σε άγρια μορφή.
Αλλά δυστυχώς αριστερέ, φοβάμαι ότι το χωριό μας είναι στην κόψη του ξυραφιού.( Ανάλυσε τα περισσότερα σχόλια ,τοπικισμός - σωβινισμός = φασισμός).
Ο μικρός.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Αν δεις τι λένε οι γύρω μας, τότε θα δεις ότι έχει γεννήθεί ήδη ο φασισμός.
Ύστερα μην ξεχνάς ότι σε μας δεν πατάει κανείς, παρά μόνο επισκέπτες από μακριά.
Εμείς πάμε παντού.
Αρκεί να μπεις στο επίσημο Δημοτικό μας site.
Αναφέρει και διαφημίζει τα γύρω χωριά.
Μπες στα δικά τους. Το όνομα Δίστομο το έχουν σβήσει τεχνιέντως.
Εγώ ως διαχειριστης αυτου του blog δεν θα επιτρέψω σχόλια υβριστικά.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

''Στην ερωτηση για ποιο λογο να ερθει κανεις στο Διστομο΄΄

Να σου πω εγώ έναν λόγο Πεφωτισμένε.
Για το καλό του κλίμα, για τους φίλους του, για την οικογένεια του.( Αν ειναι απο Διστομο ), Για την ποιότητα των ανθρώπων.
Για τα πολλά μαγαζιά του, για το αρχαιολογικό μουσείο, για προσκύνημα, για νεες γνωριμίες και για αλλα πολλα.
Προς τον πεφωτισμένο!!!!
Όποιος δεν θελει δεν ερχεται.....Δεν τον καλεσε η παρακαλεσε κανεις.
Ευχαριστώ
(Δεν εισαι Διστομίτης παντως )

ΥΓ. Αρκετα ομως με τα τοπικιστικά. Πες τιποτα για τα αλλα τα αρθρα ή γραψε σε αλλα blogs

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

α κι επίσης άλλος λόγος είναι για να μας δώσεις τα φώτα σου, Πεφωτισμένε, illuminati

Ανώνυμος είπε...

-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;Ειναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;Τι κάθοντ΄οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.Τι νόμους πιά θα κάμουν οι συγκλητικοί;Οι βάρβαροι σαν έρθουν θα νομοθετήσουν.-Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,και κάθεται στης πόλεως την πιό μεγάλη πύλη στον θρόνο επάνω, επίσημος,φορώντας την κορώνα; -Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί τον αρχηγό τους.Μαλιστα ετοίμασε για να τον δώσει μιά περγαμηνή.Εκεί τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.-Γιατί οι δυό μας ύπατοι κ΄οι πραίτορες εβγήκαν σήμερα με τες κόκκινες,τες κεντημένες τόγες.Γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,και δαχτυλίδια με λαμπρά,γυαλιστερά σμαράγδια.Γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια μ΄ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλισμέρνα; Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα,και τέτοια πράγματα θαμπώνουν τους βαρβάρους.-Γιατί κ΄ άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα να βγάλουνε τους λόγους τους,να πούνε τα δικά τους; Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα. και αυτοί βαρυούντ΄ευφράδειες και δημηγορίες.-Γιατί ν΄αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία κ΄η σύγχυσις.(Τα πρόσωπα τι σοβαρά που έγιναν).Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ΄οι πλατέες,κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι; Γιατί ενύχτωσε κ΄οι βάρβαροι δεν ήλθαν.Και μερικοί έφθασαν απ΄τα σύνορα,και είπανε πως βάρβαροι πιά δεν υπάρχουν. Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μία κάποια λύσις.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ταιριάζουν κι άλλα ποιήματα στην περίσταση...Αλλά κι ο Καβάφης, ανώνυμε επίκαιρος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε δήμαρχε,
Σίγουρα τα λέτε σωστά, μόνο που πρόκειται ξεκάθαρα για μικροπολιτική και
μας θυμίζει άλλους καιρούς που αναφέρονται στην επιστολή σας.
Τότε που τα παπαγαλάκια έβγαιναν στο καφενείο και δήθεν έβριζαν το κράτος,
τη πεσινέ και άλλους και εάν έκανες το λάθος να συμφωνήσεις τότε, μόλις πήγαινες στο
σπίτι λάμβανες 'πρόσκληση' για το πάρτυ που ακολουθούσε στο Τμήμα!!!!
Γιατί τα λέω όλα αυτά?
Που ήσασταν τόσα χρόνια?
Αμ το 2007 ποιος (διάολε!!!) ήταν δήμαρχος?
Μήπως εγώ?
Μας περνάτε για τόοοοοσο μεγάλα χαϊβάνια?
Τουμπεκί τόσα χρόνια και στο τέλος γράφουμε μια ωραία επιστολή έτσι
ώστε να δείξουμε στα χαϊβάνια πως δε μασάμε αλλά από πίσω τόσα χρόνια
τα είχαμε καλά με όλους και το μόνο που ξέραμε ήταν να τρέχουμε από εκδήλωση
σε εκδήλωση και να κάνουμε κονσομασιόν σε όλους αυτούς που σήμερα αναφέρετε στην επιστολή σας.
Ας μας πείτε τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια για το Δίστομο.
Στρώσατε με πίσσα δρόμους και δρομάκια και μάλιστα με το αζημείωτο!!!
Οι αγώνες δεν γίνονται με δήθεν επιστολές διαμαρτυρίας αλλά που να ξέρετε....ή μάλλον ξέρετε, αγώνας είναι κάτι σαν αυτό που δώσατε για να σας προτείνουν από το κόμμα για υποψήφιο δήμαρχο.
Αυτό όμως που πρέπει να μάθετε είναι πως οι καιροί άλλαξαν και πλέον οι μάσκες πέφτουν πολύ εύκολα.
Σταματάω εδώ γιατί θα αρχίσω να ξεφεύγω και θα πω βαριά πράγματα....
Γιατί βλέπω τη φωτογραφία του Λαμπράκη και εάν σκεφτείς ότι για κάτι τέτοιους....τότε....
Ι.Π.

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτεία των αφεντάδων, το Δίκιο των αδικητάδων! Εχω τον πόλεμο θεμέλιο και δυναμή μου την κλεψά. Εχω το ψέμα γιά βαγγέλιο και όποιος το πίνει πιό διψά.

Μα νά!οί εμπόροι της σφαγής
μένουνε πίσω μου κρυμένοι.
Δικά τους θάλασσα και γής,
δικοί τους όλ΄οι σκοτωμένοι.
Και τους παχαίνω με καλό μιά πιθαμή τον αφαλό.

Με την θρησκεία και την πατρίδα την ίδια απλώνουμεν αρίδα, τον ίδιον έχουμε σκοπό. Κερνούμε το λαό χασίσι, όνειρα ψέματα και μίση- δέ ντρέπονται γιά να ντραπώ.